Castle proti sektě. Odhalí pravého vraha?

Castle řeší vraždu muže, k níž se přiznají hned tři „pachatelé“. Vyšetřování podivného případu však vede k ještě podivnější sektě Institut věčných horizontů. Než zjistíte, zda v ní detektiv najde vraha, mrkněte na dvojici velice bizarních sektářských uskupení.

Další díl seriálu Castle na zabití uvidíte v úterý od 20.15 na Prima love

Boží děti

Anebo taky Rodina. Sekta je známá tím, že klade extrémní důraz na sex, a tak v ní v podstatě souloží každým s každým. Sekta byla i pod palbou kritiky za incestní vztahy a zneužívání dětí. Ostatně sám zakladatel církve, počátkem 90. let zesnulý David Berg, čelil obvinění ze zneužití nezletilých – včetně několika členů vlastní rodiny. Známá jsou například obvinění jeho adoptivního syna Rickyho Rodriqueze, který byl jako dítě v sektě zneužíván a nakonec z ní v dospělosti odešel.

V roce 2005 uspořádal setkání s bývalou spolupracovnicí své matky, která se měla podílet na jeho zneužívání, a zabil ji, načež si sám prostřelil hlavu. Ve vzkazu na rozloučenou uvedl, že se viděl jako někdo, kdo pomstil utrpení dětí v sektě. Rodriquezova matka Karen Elva Zerby po Bergově smrti sektu vede.

Hlavně se nemnožit

Podivní jsou i takzvaní Church of Euthanasia, kteří propagují obnovení „rovnováhy“ mezi člověkem a dalšími živočichy na planetě. Dá se říct, že hlavním přikázáním, jíž se členové sekty řídí, je „Nebudeš plodit“. Sekta tak staví například na potratech a sebevraždě – ačkoliv tvrdí, že nic z toho nesmí být nedobrovolné a vraždu nebo sterilizaci proti vůli člověka prý neuznává.

Není divu, že se Church of Euthanasia dostávají do konfliktu s (nejen) křesťanskými organizacemi a reputaci jim nevylepšilo ani skandální video, které před 13 lety umístili na svůj web po útoku na World Trade Center – byly na něm pornografické záběry prokládané snímky hořících a bortících se mrakodrapů.

Co najde Castle uvnitř sekty Institut věčných horizontů?

Uvidíte v úterý od 20.15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.