Castle chytá vraha – superhrdinu. Jaké reálné supermany dnes potkáte v ulicích?

Vraha v masce superhrdiny bude hledat v úterý na Love ve 21.15 Richard Castle v další epizodě seriálu Castle na zabití. Seznamte se s několika „superhrdiny“ v ulicích světových měst!

Pochůzkář britskou metropolí

Sice ani jeden není vraždící psychopat, motivy jejich činností jsou však různé. A všichni do jednoho budí pozornost. Skuteční lidé v superhrdinských převlecích samozřejmě neskáčou z domu na dům a nepořádají šílené honičky v uličkách velkoměst, i tak ale mohou být prospěšní. Musejí si však získat pozornost. Například v Londýně se superhrdina s přezdívkou Shadow prochází městem a v případě, že zahlédne nějakou nekalost, okamžitě uvědomí oficiální strážce zákona. Ke „strážcům“ patří třeba také čtyřka Newyorčanů Spyder, Spectre, Dark Guardian a Zero. Superhrdinu patriota měli i v Argentině. Takzvaný Menganno působil v Lanús a nosil oblek podobný kostýmu Kapitána Ameriky – ovšem v barvách argentinské vlajky.

Kapitán Amerika. Foto:archiv

Maska jako aktivismus za práva zvířat

Radikální bojovníci za práva zvířat, takzvaní Fauna Fighters, od roku 2012 působí v ulicích australského Melbourne. Aktivisté využívají takzvané „Zlaté éry komiksu“ (jedná se o období od 30.–50. let 20. století s klasickými ikonickými hrdiny jako Batman, Superman, Wonder Woman či Kapitán Amerika) a provádějí takzvaný artivism, tedy mix performativního umění a aktivismu. V maskách se věnují protestům, šíření petic či propagaci vegetariánského a veganského životního stylu.

Fauna Fighters. Foto: facebook.com

V českém stylu Super Václav, který nutil uklízet psí exkrementy

Před několika lety se i v českých médiích objevil takzvaný Super Václav, který bojoval proti špatným návykům některých Pražanů – tedy kouření na zastávkách, nesbírání psích exkrementů a podobným prohřeškům. Velmi brzy však vyšlo najevo, že jde o reklamní kampaň. I přesto zůstává Super Vašek dosud jediným českým „členem“ superhrdinské party.

O co přesně tento díl v Castlovi půjde?

Castle na zabití: Beckettová a její pusa

Muž, snažící se znásilnit mladou dívku, se stává sám obětí. Neznámý s mečem mu nejdřív usekne ruku a poté ho rozsekne vejpůl. Castle a Beckettová přijíždějí na místo činu, kde se dozvídají první informace: v těle zůstala špička z meče. Další informace hledají u napadené dívky Marie, ta ale muže ve tmě neviděla. Zavražděný byl kriminálník, již jednou odsouzený násilník, má tedy mnoho nepřátel – a jak popisuje samotná jeho matka, násilná smrt se u něj dala očekávat.

Policisté najdou záznam o nedávné roztržce s Tonym Valtinim, přezdívaným řezník. Zavražděný byl jeho vyhozený zaměstnanec. Tony při výslechu hovoří o muži s mečem, který ho napadl a chtěl ho zabít za zločinné chování. Po výhružce smrtí, pokud neodejde z města, ho seknul do hýždě. Tony má i videozáznam ze skladu, kde byl napaden. Na záznamu je kdosi v převleku superhrdiny...

A jaké pohnutky měl k svému převleku vrah v úterním díle Castle na zabití? Sledujte Castla od 21.15 na Prima love!

Šárka Novotná

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.