Božské recepty: zkuste použít květiny jako ingredience!

Božské dorty můžete sledovat na Prima love každé pondělí ve 20:15. Zatímco Duff bude péct kontroverzní dort, vy se můžete inspirovat dalším sladkým pokušením. Co říkáte na takový malinový sorbet s růžemi? Květiny totiž nemusí být jen na okrasu. Podívejte se na tři recepty, kde květiny hrají prim!

V Charm City Cakes vyrábějí i na jejich poměry kontroverzní dort. Jde o krysu sedící na poklopu kanálu. Ozdobí svatbu dvou žen, které si přály něco typického pro Baltimore. Podle nich jsou to právě krysy. Říká se, že je jich ve městě víc než lidí. Goef staví dort, který má vypadat jako brooklynský most. Ženich je totiž z Brooklynu. Jeho nevěsta zase z Thajska, takže pro ni upečou dort ve tvaru pagody. Erica, která pracuje v Charm City Cakes, se vdává a prosí Duffa, aby jí upekl dort, který bude vypadat jako dvě sovy. Je to téma celé svatby. Goef pracuje na dortu ve tvaru jeepu. Další bude dort jako strom. Klienti si přejí, aby byl pokrytý spadaným listím a to bude také jedlé...

Rostliny a květiny vůbec však mohou naprosto klidně patřit mezi ingredience rodinného menu. Podívejte se na pár receptů, kde můžete v klidu uplatnit to, co máte na zahrádce.

1) Malinový sorbet s růžemi

Pronikavá chuť a vůně růží dodají malinovému sorbetu jemný nádech. Rozhodně se jich nebojte.

Malinový sorbet s růžemi. Foto: isifa.com

Recept najdete tady

2) Sedmikrásky jako kapary

Jarní chudobky čili sedmikrásky můžete jíst „po hrstech“. Jejich chuť není nijak pronikavá, zato dodají jarním jídlům zajímavou strukturu. Květy se dají jíst celé s libovolně dlouhou stopkou. Není třeba preparovat žádné jejich části.

Sedmikrásky jako kapary. Foto: archiv Gurmet

Recept najdete tady

3) Zmrzlina s levandulí

Možná vás překvapí, jak dobře si rozumí sladká vůně exotické vanilky s výrazně aromatickou levandulí. Domácí smetanová zmrzlina s touto voňavou dvojicí opravdu nemá chybu!

Zmrzlina s levandulí. Foto: Gurmet

Recept najdete tady

Speciál jedlých květin najdete na webu Prima Fresh – další recepty, ale i články o tom, jak květiny můžete využít k podpoře vlastního zdraví!

Během těchto chutí se však nezapomeňte podívat na reality show Božské dorty každé pondělí ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.