Bohužel jako ze života - v britské kriminálce bude řádit střelec ve škole

Frustrace a osobní izolace, to jsou podle odborníků hlavní důvody, proč se poslední dobou stávají střílecí masakry na školách. Takovým případem se bude zabývat i britský slavný krimi seriál Mrtví svědci v pátek ve 20.15.

Co zpočátku vypadá jako sebevražda, se nakonec ukáže jako teprve začátek veškerého pekla. Když je Leo přivolán k tělu studenta biochemie, vše vypadá jako nevinná sebevražda. Tuto teorii podporuje i fakt, že ho ostatní žáci šikanovali. Druhý den ve škole řádil šílený střelec, který zabil všechny, kdo s tím měli něco společného.

Jak postupuje střelec?

V kampusu londýnské univerzity, na jejímž ústavu forenzních věd působí i Leovo oddělení, je nalezen mrtvý student druhého ročníku biochemie, Jason Renfrew. Na první pohled všechno vypadá jako sebevražda. Mrtvý navíc bral antidepresiva. V žaludku mrtvého najde Harry paměťovou kartu z mobilního telefonu. Jsou na ní fotky studentů, na které Jason podal stížnost, protože ho šikanovali.

V Jasonově skříňce najde detektiv Andy Salch zbraň s ostrými náboji. Děkanka univerzity popírá, že by se Jason chystal zastřelit své nepřátele. Je ale pravděpodobné, že chystal pomstu. U fotek měl totiž napsaná i čísla pokojů na kolejích a číslo učebny, ve které se měli všichni nacházet v den jeho smrti… Zatímco Leo a jeho tým vyšetřují s detektivem Salchem na univerzitě, někdo začne ve škole střílet.

Detektiva při tom zastřelí. Obzvlášť se střelec zajímá o učebnu, ve které je zrovna Nikki s Harrym. Je to totiž učebna, ve které měli být všichni lidé na Jasonových fotkách. Jason podle všeho plánoval střelbu ve škole a měl komplice, kterého ale nikdo nezná. Chodí po chodbách s kapucí na hlavě a není možné rozeznat, o koho jde. Jelikož záchranná služba nevkročí do budovy, dokud nebude bezpečno, rozhodnou se Nikki a Harry sami pomoct raněným. Najdou jednoho raněného studenta, který byl na Jasonově seznamu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.