Barney Stinson: Zábavný sukničkář s překvapivou minulostí

Fenomenální Barney Stinson. Charakter brilantně ztvárněný Neilem Patrickem Harrisem už v prvních sériích začal žít tak trochu svým vlastním životem. A jeho charisma i hlášky přitáhly k seriálu nemálo nových fanoušků. Co tuto populární postavu nejvíc charakterizuje?

Jak jsem poznal vaši matku ve čtvrtek od 18.50 a 19.20 na Prima love.

Suit up!

Tak tato hláška vystihuje Barneyho image dokonale. Nejstarší chlapík (alespoň podle věku Neila Patricka Harrise) z party v Jak jsem poznal vaši matku totiž nedá bez saka ani ránu. Ovšem má to svůj důvod. Ač se to zná podivné, Barney býval idealistický mladík, který se chtěl přidal k mírovým sborům – když ho však jeho tehdejší přítelkyně poslala k vodě kvůli týpkovi v saku, nastartovala sled událostí, díky nimž se Barney stal tím čím je – sukničkářem v dokonale padnoucím obleku, který touží mít vše a každého pod kontrolou.

Tak trochu psycho

Sám Neil Patrick Harris k Barneyho postavě kdysi poznamenal, že rád(a) vytváří bláznivé situace a pak jen sleduje, kam se vše řítí. Ostatně Ted Mosby Barneyho označil za vysoce funkčního sociopata – a to jsou dobří kamarádi. Pravdou je, že vedle Lily je Barney další postavou, která ráda a dobře manipuluje se svým okolím. A jeho některé, jakkoliv morálně sporné počiny je očima diváka radost – a zábava – sledovat.

Vlastní pravidla

Ačkoliv se zdá, že je Barney jen okouzlující, lehkomyslný a nevázaný bastard, nějaká pravidla má. Řídí se totiž "knihou" vlastních pravidel Bro Code. A podle jednoho z tvůrců seriálu Craiga Thomase není Barney tím, čím se zdá na první pohled být – autor ho označil za křehkou postavu, která se bojí samoty a chce jen, aby ho lidi měli rádi, aby byl pro někoho důležitý a jeho slovo mělo váhu. A rozhodně není na škodu prozradit, že Barneyho vývoj v seriálu bude ještě pořádně překvapivý!

Máte rádi Barneyho, nebo jsou vám bližší spíš jiné postavy?

Jak jsem poznal vaši matku ve čtvrtek od 18.50 a 19.20 na Prima love!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.