Baby v koutě nakonec neseděla: Natočila popelkovské Střevíčky na míru!

Viděli jste herečku Jennifer Grey v jiném filmu než ve Hříšném tanci? Pravděpodobně ne. V neděli máte možnost vidět o něco starší Baby v další hlavní roli ve filmu Střevíčky na míru. Tentokát bude střevíčky navrhovat.

Jennifer Grey asi všichni známe jako naivní Baby, která chce jedno léto změnit celý svět, zatímco ono změní ji.

Taneční talent překvapivě zdědila

Jennifer Grey má tanec v krvi po svých rodičích, matka byla tanečnice a herečka a otec se zajímal o tanec, zpěv a herectví. Dokonce dostal v roce 1972 Oscara za film Kabaret. Mladá Jennifer vystudovala baletní školu, nastoupila do divadla a v nesmrtelném Hříšném tanci ukázala svoje taneční umění. Hříšný tanec jí na oplátku ukázal, co to znamená celosvětová sláva, kterou následně nedovedla využít. Říká se, že za tímto neúspěchem může stát několik faktorů:

1) Čeští herci tomu říkají "herecká smrt Českého lva". Jako herci sbíráte jednu cenu za druhou, zatímco v okolí tak vyvoláváte dojem, že váš úspěch musí podmiňovat desítky filmových nabídek denně směřované na vaši hereckou hlavu. Četnost hereckého ocenění musí také automaticky zvyšovat i cenu herce. A možná proto už Jennifer nezavadila o kvalitné filmové nabídky.

2) Role Baby byla pro ni tak specifická, že samotná herečka neuměla překročit stín naivní holčičky z bohaté rodiny, která zažívá osudovou lásku. Co si budeme povídat. Její kudrnaté mikádo, výrazný nos a krásné oči už si stejně všichni budeme spojovat jen s Hříšným tancem.

Jennifer Grey (Profilová fotografie). Foto: CC-BY-3.0 - Creative Commons Attribution 3.0

3) Ani takový trhák jako Hříšný tanec, který do hvězdných výšin vyšvihl nejvíce právě jejího kolegu Patricka Swayzeho, nemůže nikdy zaručit, že ve filmu sledujete opravdu skvělé herce. Zatímco Patrick se prosadil, Jennifer už nedostala šanci. Co se však šuškalo na konci osmdesátých let u filmových producentů a lobbistů, kteří ovlivňují filmová obsazení? O tom můžeme jen diskutovat.

4) Nejslavnější teorií, proč Jennifer Grey nevyužila svou slávu k vybudování velké kariéry v Hollywoodu, je její plastika nosu. Jennifer se mohla pyšnit výraznějším nosem, který jejímu vzhledu dodával jistou originalitu. Kdyby byla klasicky krásná, těžko by takovou roli cílevědomé Baby vůbec dostala. Plastika nosu však změnila výraz její tváře natolik, že o ni filmařský průmysl ztratil zájem. Možná proto se v devadesátých letech začala objevovat už jen v malých rolích v kriminálních filmech.

Ve filmu se objeví i Rob Lowe

Moderní popelka střevíčky šije, nenosí

Jedním z mála filmu, kde se Jennifer Grey znovu objevila v hlavní roli, jsou Střevíčky na míru. Snímek ukazuje krutý módní svět v praxi. V šatně mezi modelkami se proplétá nenápadná, nijak zvlášť hezká garderobiérka Kelly Carter, kterou hraje právě naše milovaná Baby. Ačkoliv pracuje od rána do večera, od nikoho se nedočká slůvka poděkování.

Jediným jejím koníčkem je navrhování krásných bot po večerech. Jennifer je ale tak nesebevědomá, že své kresby nikomu neukazuje.

Jednoho dne potkává na ulici starší dámu, cizinku, jež zabloudila, a ochotně jí pomůže. Téhož dne se potkají ještě několikrát a postupně se spřátelí. Dívka netuší, že její nová známá je ve skutečnosti čarodějka a že se rozhodla ji odměnit a od základu změnit její život...

Co se stane dál? To uvidíte na Prima love v neděli ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.