Ashton Kutcher: hollywoodská tvářička a tvrdý byznysman na internetu!

Ashton Kutcher. Z celkem netalentovaného týpka se stal obsazovaný komediální herec, jež našel svůj hlavní talent v produkci a v internetovém vizionářství. To on kdysi odkoupil Skype, aby se z něj za dva roky mohla stát firma s hodnoutou 8,5 miliardy dolarů.

Všichni si ho pamatují jako toho komedianta s nepříliš valným hereckým uměním z Hele vole, kde mám káru? Ve filmech většinou hraje stále komediální role (až na jednu z posledních, kdy si střihl roli Steva Jobse). na Prima love ho můžete vidět v pátek ve 20.05 s Cameron Diaz, Mejdan v Las Vegas. Víte, co se říká? Co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas...jenže Cameron se s Ashtonem v záchvatu gamblerství vezmou. A rozvod bude trochu složitější...

Ashtonovi v kariéře bez debat pomohl roztomilý kukuč, ale i komediální umění, které si už dobře vyzkoušel jako osmnáctiletý v seriálu Zlatá sedmdesátá, kde se také poprvé setkal se svou nynější partnerkou, herečkou Milou Kunis.

Manželství přes Twitter

Dlouhá léta objevoval v úspěšných romantických komediích, třeba společně s Brittany Murphy ve filmu Líbánky, či s Amandou Peet v komedii Něco jako Láska. Ve svých dvacetipěti letech se však potkal s tou osudovou. O šestnáct let starší Demi Moore si bral s dvěma dcerami, které byly o deset let mladší než on. A deset let jim to vydrželo.

Ashton Kutcher a Demi Moore v době zamilovanosti, Foto: isifa.com

Ashton společně s Demi krmil své pěti miliónové publikum na sociální sítí Twitter svým každodenním životem. I přes tuto povedenou reality show, jejich manželství po deseti letech skončilo skandálním rozchodem (ukázalo se, že Kutcher nejspíš neměl závislost pouze na sociálních sítích, ale i na mladších blondýnách).

Když se rozváděl s Demi Moore, už dávno to nebyl ten mladík z přiblblých amerických komediíí. Měl za sebou svou vlastnou produkci pořadu na MTV "Punked", kde si anonymně dělal legraci z celebrit. A v neposlední řadě se jeho technické dovednosti neomezily jen na zdařilé používání sociálních sítí.

Vizionář na poli internetových médií

V roce 2012 se objevil místo skandálního Charlieho Sheena v seriálu Dva a půl chlapa, kde hraje internetového milionáře se zlomeným srdcem. A scénáristi nebyli daleko od pravdy. Přestože má Ashton pořád hezkou tvářičku a v showbznysu se tváří, že neumí do pěti počítat, v tom internetovém byznysu je to muž s jasnou vizí, jež se nebojí riskovat a investovat do začínajících projektů, které následně vydělávají miliardy. Tak to udělal s firmou Skype, jejíž část v roce 2009 odkoupil. Tehdy měla hodnotu 2,75 milionu dolarů, o dva roky později, kdy Microsoft ze Skypu udělal vlastní akvizici, se cena společnosti zvýšila až na 8,5 miliard dolarů.

Ashton se v rozhovoru pro New York Times nechal slyšet, že svoje investiční záměry pravidelně projednává s lidmi, kteří se v tomto byznysu pohybují, jeho intuice je však na prvním místě. Soustředí se povětšinou na tzv. start-upy, internetové začínající společnosti s nízkými náklady, ale také s extrémně vysokým podnikatelským rizikem. Nedávno třeba investoval do oblíbeného Foursquare, módní stránky Fashism...

i když nepatří mezi jedinou celebritu, která investuje svoje peníze do tohoto odvětví, podle dalších investorů však patří mezi ty, kteří mají respekt.

Vy se však můžete podívat na Ashotonovu zábavnou tvář ve filmu Mejdan v Las Vegas! V pátek ve 20.05 na Prima love!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.