Seriály a filmy

26. listopadu 2014 22:00

Petra Kloidová

7 zajímavostí o Sexu ve městě

Sex ve městě je televizní fenomén, který nejenže všem na plná ústa (a pěkně popisně) sdělil, že i ženy si samy řídí sexuální život, ale přinesl též čtveřici svérázných hrdinek, jejichž představitelky učinil hvězdami. Než si dáte další díl, mrkněte na pár zajímavostí o kultovní sérii.

Další díl seriálu Sex ve městě uvidíte ve čtvrtek ve 22.35 na Prima love.

Sex ve městě odhalil i staronové talenty

V seriálu se během doby jeho trvání objevila řada hostujících hvězd z různých odvětví. Účinkoval tu například Jon Bon Jovi, David Duchovny, Vince Vaughn či další sexy týpek Bradley Cooper. Sami sebe ztvárnili třeba zakladatel časopisu Playboy Hugh Hefner, herec Matthew McConaughey či Donald Trump.

Cenzura

To, že seriál byl ve své době velkým překvapením, naznačuje i to, že některé televize vystřihávaly jisté choulostivé scény – což se vzhledem k tomu, jak důležitý sex a téma sexuality v seriálu je, jeví jako velice absurdní. HBO, odkud Sex ve městě vzešel, však nevystřihla nic:)

Na zdraví!

Seriál masivně proslavil koktejl Cosmopolitan. Populární pití je namíchané z citronové vodky, pomerančového likéru, brusinkového džusu a dochucené limetkou a plátkem pomerančové kůry. Jo a nezapomeňte na led samozřejmě!

Lara místo Carrie?

Postavu Carrie Bradshaw měla původně ztvárnit Lara Flynn Boyle (Twin Peaks). Nicméně nakonec ji odmítla, neboť nevěřila v úspěch seriálu. Nemilé. Nicméně i Kim Catrall odmítla dvakrát postavu Samanthy, než byla (naštěstí) přesvědčena, že ji má vzít.

Tajemný Božský

Ačkoliv Carrie potká pana Božského už v prvním díle, po celou dobu diváci nevědí, jak se hrdinčin osudový muž skutečně jmenuje. Tajemství je prolomeno až v posledním díle seriálu:)

Brunetka, nebo blondýna?

Carrie měla být původně brunetka, nakonec se však o tom, že bude blond rozhodlo až den před natáčením. Důvod? Aby se více podobala autorce předlohy, knihy novinových sloupků, Candace Bushnell. Představitelka Mirandy Cynthia Nixon je zas v seriálu nabarvená na zrzavo. Ve skutečnosti je totiž blondýnka.

Sukně za pakatel

Baletní sukýnku, kterou proslavila Carrie v úvodní znělce, herečka ve skutečnosti koupila v sekáči za pouhých pět dolarů.

Další díl seriálu Sex ve městě uvidíte ve čtvrtek ve 22.35 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.