5 nových druhů cukroví: nepečené, dietní nebo italské

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda... České domácnosti prý stačí ročně upéct osm druhů cukroví. A pokud vás už nebaví klasika, my pro vás máme návrhy, jak sladkou vánoční tabuli trochu ozvláštnit.
Voňavé ovocné kroužky
Voňavé ovocné kroužky
isifa.com

Sladké nemusí být vždy jen pečené (a nemusí to být vosí hnízda). Zkuste se na vánoční cukroví podívat i z jiného úhlu. Co asi tak jedí na Vánoce Italové, ale i jiné národy? Co nového byste se mohli naučit ve vánočním shonu vy? Máme pro vás nabídku, jak péct exotické cukroví a nezbláznit se.

Podívejte se na recepty:

Polomáčené ovesné sušenky

Pro ty, kteří drží dietu. A pokud na sebe budete obzvláště přísní (komu by se chtělo po svátcích hubnout ty tři kila navíc, že), tak je nenamáčejte ani do čokolády. Cukroví to nemusí být zcela vánoční, ale udělejte z něj celoroční klasiku:

Polomáčené ovesné sušenky
Polomáčené ovesné sušenky
Hermína / Prima

RECEPT NAJDETE TADY

Sádlovky s důlkem plným marmelády

A teď úplný opak. Nebojte se sádla a pečte s ním cukroví jedna báseň.

Sádlovky
Sádlovky

RECEPT NAJDETE TADY

Italská "vánočka" Panetonne

Vánočka píšeme proto, že chutná tak trochu jako česká vánočka, tvar má ovšem poněkud jiný a ucítíte v ní rozhodně víc citrusů... z citronové kůry.

Panettone
Panettone
Vánoční kuchařka pro dceru

RECEPT NAJDETE TADY

Florentýnky

Florentýnky jsou další zdravou variantou cukroví: z hnědého cukru, brusinek a mandlí.

Florentýnky
Florentýnky
Sweet pixel blog

RECEPT NAJDETE TADY

Datlové kostičky

Další nepečené cukroví, které si můžete udělat sladké podle vašich možností. A potřebujete na to v podstatě jen datle, buráky a čokoládu.

Datlové kostičky
Datlové kostičky
Gurmet

RECEPT NAJDETE TADY

Další inspiraci nejen na sladké najdete ve vydání časopisu Prima Fresh:

Prima Fresh v prodeji!

Časopis Prima FRESH znovu na stáncích!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama