5 nejzajímavějších receptů pro nestydaté masožravce

Nejlepší zelenina je maso. Známe to všechny. Přesvědčit muže k tomu, aby pozřeli cokoliv, co by mohlo vypadat jen z dálky zdravě, je nadlidský úkol. Ale proč to masoholikům nedopřát. Jídla jsou to totiž úžasná! Koukněte na pět receptů, u kterých se vám budou sbíhat sliny.

Maso je zdrojem bílkovin, které tělu dodávají stavební materiál, jenž využíváme k energii, růstu a k obnově buněk a tkání, hormonů a enzymů. Dále obsahuje i vitamin skupiny B (zejména B12), železo a hořčík.

Mezi masy různých druhů zvířat jsou velké rozdíly. Některá jsou sušší, jiná snadnější na úpravu... Nicméně maso obsahuje 50–80 % vody, 15–20 % bílkovin a až 50 % tuku.

Dost vyučování, teď se podívejte na 5 receptů, které vypadají opravdu famózně (a můžete si je udělat doma!)

Vinná klobása s cibulovou omáčkou

Vinná klobása s cibulovou omáčkou. Foto: Kuchařinka.cz

Pokud máte poblíž skvělého řezníka, kterému důvěřujete, směle do tohoto receptu. Vinnou klobásu nemusíte jen grilovat, může fungovat i jako rychlovka na pánvi pro rodinou večeři.

RECEPT najdete tady

Grilovaný bůček Chiang Mai

Grilovaný bůček Chiang Mai. Foto: Just Spice

Bůček – to je další lahůdka, které se jen tak neodolá. Klasickou přípravu známe všichni, vy si však můžete zkusit jeho nevšední asijskou verzi. Recept přímo z Vietnamu.

RECEPT najdete tady

Glazovaná šunka

Glazovaná šunka. Foto: Gurmet

Tato šunka si našla svoje fanoušky hlavně v Americe. Nás Čechy překvapí hlavně nezvyklá chuť, která je spíše nasládlá než slaná. Může za to ovoce...

RECEPT najdete tady

Steaky z hovězí svíčkové v espresso-chilli marinádě s glazírovanou mrkví

Steaky z hovězí svíčkové v espresso-chilli marinádě s glazírovanou mrkví. Foto: Česko vaří s PohlreichemMarináda s kávou a chilli mu dodá nečekaně sofistikovaný šmrnc. A pokud ho doplníte lahodnou glazírovanou mrkví, je zaručené, že si královsky pochutnáte.

RECEPT najdete tady

Pečená vepřová žebírka na pomerančích, šalvěji a fenyklu

Pečená vepřová žebírka na pomeranči, šalvěji a fenyklu. Foto: isifa.com

Vepřová žebírka se skvěle hodí na pečení, protože dodají výborný základ pro výpek. Abyste získali co nejkřupavější kůrčičku, maso před pečením důkladně osušte. Někdy je snadnější kůži před vykostěním odříznout a péci ji zvlášť.

RECEPT najdete tady

Všechny recepty, chutě a nápady na jídla můžete najít na našem webu Prima Fresh

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.