5 nejlepších hereckých rolí Kirsten Dunst

Nemá úplně klasickou tvář blonďaté krásky z Hollywoodu. Její bílá pleť v solárkovém Los Angeles krásně vypadává z mainstreamu. Stejně jako její role. Dokáže zahrát Spidermanovu zrzku, ale i nevěstu z Melancholie. Na Prima love ji v pátek uvidíte ve 20.15 ve sportovní love story Wimbledon!

Britsko-francouzská komedie Wimbledon vypráví o dvou tenistech. On je málo úspěšný (117. místo žebříčku) britský tenista, třicátník, který hodlá s tenisem po wimbledonském turnaji definitivně skončit a věnovat se dráze ředitele tenisového klubu ve svém rodném městě, ona je začínající ambiciózní americká ženská tenisová hvězdička. Potkají se ve chvíli, kdy si spletou hotelové pokoje. Vlivem rychlého milostného vzplanutí se hra jednoho z nich zlepší takovým způsobem, že začne snad věřit na kouzlo jménem láska.

1) Interview s upírem

Dávat polibky Bradovi Pittovi se jí tenkrát moc nechtělo, přestože většina dívek by pro to zabíjela. Její kariéru nastartoval snímek Neila Jordana Interview s upírem, kde si zahrála malou upírku Claudii. Aby toho nebylo málo, kromě Toma Cruise nechyběl ani Antonio Banderas. "Byli jsme z její herecké vyspělosti úplně hotoví. Jako by se v tom jejím malém tělíčku schovávala zkušená pětatřicetiletá herečka," vyprávěl o Kirstin Tom Cruise. Za roli získala i nominaci na Zlatý glóbus a ceny filmových kritiků. Bylo jí pouhých třináct let.

2) Smrt panen

Její nevinný vzhled nenechal spát ani jednu z nejlepších filmových režisérek Sofii Coppolu, která literární bestseller zrežírovala. Kromě jejích filmových sester, jež všechny do jedné spáchaly sebevraždu, hrála partnerku mladého Joshe Harnetta, hvězdu střední školy. Sofie dokonale odhadla její krásu, která v sobě má tajemnost, ale i záhadnou krutost.

3) Mary Jane ze Spidermana

Společně s Tobeym Maguirem si odnesla cenu za nejlepší filmový polibek. Tobey ji totiž jako nesmělý Spiderman líbal hlavou dolů, což mělo obrovský úspěch. Kirsten roli v letním blockbusteru, kde si zahrála Spidermanovu (hlavně) platonickou lásku, bere s humorem: "Obvykle jsem ječela a on (Tobey Maguire) mě nesl v náruči."

4) Nevěsta z Melancholie na konci světa

Kirsten si zahrála i pod taktovkou precizního dánského režiséra Larse von Triera. Ten je známý svým alternativním pojetím filmu, krásnými scenériemi a temnými gradacemi filmu. Příběh dvou sester (Kirsten Dunst a Charlotte Gainsbourg), z nichž ta mladší se zrovna vdává a stává čerstvou matkou. Svatební veselí se odehrává na starobylém venkovském sídle, zároveň se blíží konec světa. Obrazy přibližující se cizí planety, stejně jako extrémně depresivní nevěsta Kirsten, dělají s diváky svoje.

5) Marie Antoinetta

Režisérka Sofie Coppola si ji jako herečku otestovala ve Smrti panen, aby ji pak mohla obsadit do historického dramatu popisujícího jednu z nejslavnějších žen ve Francii. Coppola však toto historické drama vzala po svém a z Marie Antoinetty udělala módní ikonu. Není se čemu divit, že filmové kostýmy následně vyhrály Oscara.

Wimbledon

Vy si však užijte oddechovou záležitost v pátek na Prima love. Slibujeme vám, že skvělá herečka Kirsten Dunst vás v romantickém snímku Wibledon nenechá na holičkách! V pátek ve 20.15!

Sdílejte článek
Štítky Wimbledon

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.