10 věcí, které nevíte o sexy géniovi Spencerovi Reidovi z Myšlenek zločince

Pondělní večer bude na Prima love znovu patřit kriminálnímu seriálu Myšlenky zločince. Jedna z hlavních postav, dr. Spencer Reid, je tak trochu ojedinělá. Je sice génius, ale zároveň technofob. Chcete se o něm dozvědět něco dalšího? Tak čtěte!

Geniální benjamínek speciální jednotky FBI, kterou můžete sledovat pravidelně každé pondělí na Prima love ve 20.15, maturoval na střední škole už ve dvanácti letech. Tedy jako seriálová postava. Tvůrci seriálu sami přiznávají, že to, co dokazuje Spencer Reid, není možné. Pro jeho postavu jsou však poněkud nepřirozené schopnosti zapotřebí, tvrdí.

Další kroky Spencer směřoval na výzkumnou univerzitu Cal Tech v Pasadeně, která má jen 2000 studentů a shromažďuje tak nejtalentovanější lidi z celého světa. Na Cal Tech získal tři doktoráty – z matematiky, chemie a inženýrství – a to v jednadvaceti letech. V závislosti na tom získal i tituly z psychologie a sociologie, a ve čtvrté sezoně usiluje o další titul, tentokrát z filozofie. Jeho IQ činí 169 (v USA je to IQ 187 – používá se tam jiné hodnocení), má eidetickou paměť (neboli fotografickou paměť s vyhraněním na písmo) a přečte 20 000 slov za minutu.

Démoni už na střední škole

Jeho vysoká inteligence se mezi spolužáky samozřejmě nesetkala s velkým nadšením. Na střední škole byl terčem šikany, a to v poměrně rozsáhlé formě (byl například nalákán na školní hřiště pod záminkou setkání s dívkou, která se mu líbila; tady na něj čekal celý fotbalový tým, byl jeho členy vysvlečen donaha, připoután k brance a ponižován – to se dozvídáme, když se Reid svěřuje Morganovi ve třetí sezoně).

Matka trpící schizofrenií

Když byl malý, otec ho a jeho matku opustil, přičemž jako důvod uvedl, že už se dále nedokáže starat o Reidovu matku Dianu, která trpěla paranoidní schozofrenií. Právě matka přivedla Reida k četbě knih a to již v raném mládí. Reid se o matku do svých osmnácti let staral, potom ji musel nechat umístit do psychiatrické léčebny Bennington Sanitarium. Tam jeho matka zůstala natrvalo.

Spencer má strach, že by se na něm matčina nemoc mohla geneticky projevit. Vyrostl v Las Vegas ve státě Nevada (stejně jako jeho představitel Matthew Gray Gubler), a je velice schopný ve všech karetních hrách. Je nejmladším členem BAU a v seriálu oslavil své třicáté narozeniny. Během svého působení u BAU střelil a zabil dva pachatele. V druhé sezoně byl unesen, zdrogován a mučen pachatelem s mnohonásobnou poruchou osobnosti. Protože byl dopován drogami velice dlouho, vypěstoval si na nich závislost, které měl problém se zbavit. Po intervencích svých kolegů ale nad závislostí vyhrál a v závěru třetí sezony je už desátým měsícem čistý.

Myšlenky zločince uvidíte každé pondělí na Primě ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.