10 věcí, které nevíte o Jeanu Reno. Jeho nejlepší přítel je Sarkozy

Španěla Jeana Reno s jeho výškou a jedním z nejvýraznějších profilů ve filmovém průmyslu nepřehlédnete. Ano, čtěte dobře. Jean Reno je sice bytostně spojený s Francií, jeho kořeny však najdete úplně jinde.

Jeana Reno jste mohli sledovat pravidelně na Primě v kriminálním seriálu Zločiny nad Seinou. A právě dnes uvidíte jeho poslední díl – na Prima love ve středu ve 20.15. Reno bude řešit mystickou vraždu v katakombách.

I v tomto seriálu hraje tvrdého vyšetřovatele, který si nenechá věšet bulíky na nos. Podobné role drsňáků mu jsou přisuzovány už od začátky jeho herecké kariéry, která však nebyla tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát.

Podívejte se na 10 věcí, které jste o vysokém nosáči nejspíš netušili:

1) Jean Reno je synem španělským emigrantů. Narodil se v Maroku v krásném městě Casablanca. Jeho rodiče do Francie utekli před režimem generála Franka.

2) Jeho původní jméno je Juan Moreno y Herrera Jiménez. Do Francie se odstěhovali v jeho dvanácti letech. Juan měl jediné štěstí, že v Maroku se mluví francouzsky, tudíž ho žádné jazykové bariéry nečekaly.

3) I když vystudoval francouzskou konzervatoř, jeho první filmová role ho potkala až ve třiceti letech.

4) Ten, kdo mu nastartoval kariéru, byl francouzský režisér Luc Besson. Po snímcích Le Dernier Combat a Magická hlubina ho Besson proslavil zejména rolí v Brutální Nikitě (1990) a ještě klíčovější rolí nájemného vraha v nihilistickém dramatu Leon (1994), kde se objevila malá Natalie Portman.

5) Svědkem na svatbě mu byl sám exprezident Nicholas Sarkozy.

6) Přestože hraje tvrďáky, kteří nejdou pro ránu daleko, sám násilí nesnáší. V dospělém věku se prý nikdy nepopral.

7) Rád vzpomíná na období konzervatoře, která ho naučila, jak správně vejít do dveří a udělat dobrý dojem. "Je to magie a jsem za to vděčný," říká Jean.

8) Přestože už je ženatý potřetí, francouzská média o jeho osobním životě příliš nepíšou. A to má Jean Reno z každého manželstvé dvě děti. S poslední manželkou, bývalou modelkou, se mu poslední syn narodil v roce 2011.

9) Už byl několikrát tváří počítačových her, sám je ale nehraje. Momentálně je to japonská hra Onimusha 3. Sám však nechce, aby jeho děti seděli u počítačových her.

10) Jeana Reno nepřehlédnete, měří totiž úctyhodných 191 centimetrů.

Podívejte se na poslední díl Zločinů nad Seinou již dnes ve 20.15 na Primě:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.