10 podobností Nové holky s Přáteli!

Na Prima love můžete každý den sledovat v 18.55 nový sitcom s příznačným názvem Nová holka. Tahle nová holka se po rozchodu stane spolubydlící třech třicátníků, kteří by měli mít papír na hlavu. A vy můžete vzít jed na to, že Nová holka má hodně podobného se seriálem Přátelé. Co?

Zasněná černovláska s hustou ofinou a originálním humorem, kterým se však můžou chlubit naprosto všichni protagonisti seriálu, si po bolestivém rozchodu najde pronájem pokoje v krásném kalifornském loftu mezi třemi třicátníky. A to jsou nejlepší kamarádi. Jak dopadne soužití něžného stvoření s muži s velkým "M"? Po pravdě? Budete je milovat. Ženské a mužské principy se zpočátku zamíchají do jedné velké babylonské věže nedorozumnění. Proč? Protože každý z nich – Nick, Couche, Schmidt a později Winston – je ujetý úplně jinak. A spolu s Jess a její kamarádkou Cece je jich dohromady šest. Stejně jako je Přátel (Ross, Monika, Chandler, Rachel, Pheobe a Joey).

Podobnosti určitě nejsou jen náhodné, protože kvalitní základ z Přátel přece nemůže být nikdy špatně.

1) Byt

Přátelé – Moničin byt. Foto: archiv

Nová holka se odehrává v krásném loftu, ve kterém spousta věcí nefunguje. Ale Nick to vždycky spraví. Razí heslo, že když to nespraví izolepa, dali jste tam izolepy málo.

Nová holka – loft. Foto: archiv

Na gauči a v kuchyni se dějí ty nezásadnější okamžiky seriálu stejně jako u Moniky. Hádky, diskuze a hádky a hry (Jess s kluky opravdu hraje hru na "lávu", o které vám řekneme něco příště).

2) Jess je kombinace Pheobe a Rosse

Nová holka – Jess. Foto: archiv

Zatímco Ross měl svoje milované dinosaury, Jess má svoje děti, které učí na základní škole. Svoji profesi miluje, čímž se stejně jako Ross vymyká normálnímu obrazu pracujícího třicátníka. A prvky Pheobe? Doslova vražedná touha zpívat a hrát na všechny hudební nástroje, skládat písně na všechna témata všedního dne, které se trestají formou budoucího nepřátelství, tak i touto nemocí trpí Jess. Uvidíte, složí vám píseň i o Nickových ztracených ponožkách!

3) Perfekcionista Schmidt se můžou chytit s Monikou za ruce a ... jít uklízet

Nová Holka – Schmidt. Foto: archiv

Monika byla věčně se stresující perfekcionistkou, která se snažila bandě Přátel v chaotickém vesmíru dávat řád a smysl. O to se snaží i Schmidt, jemuž uděláte největší radost, když bude moct poklidit celý byt. Nejraději by vydezinfikoval i vás. K životu však trochu víc potřebuje chaos, který mu s radostí dodává flákač Nick.

4) Jess měla stejný start jako Rachel

Rachel utekla svému naplánovanému životu, který se podobal zlaté kleci. Přátelé jí dokázali ukázat, že život kolikrát nestojí za nic, ale že ho bude milovat i tak. A tak se z bohaté dcerunky stává dospělá žena, která poznává opravdovou realitu. Jess sice akorát opustila svého podivínského přítele, ale nebuďte na pochybách, že chlapci jí ukážou realitu, tu mužskou.

5) Tloušťka se netýkala jen Moniky

Perfekcionalismus těch dvou můžete sledovat i na jejich tělech. Oba dva aktéři si zakládají na štíhlosti. V mládí totiž byli vyžraní jako Růžičková v době své největší slávy. Zatímco Monika leze na nervy svojí upjatostí, Schmidt se se svým egem kolikrát nemůže vejít ani do místnosti. Na svém těle pilně pracuje a nebojí se ho ukazovat... i lidem, kteří o to nestojí.

6) Nick má radost ze světa asi tak jako Chandler

Nová holka – Nick. Foto: archiv

O tom nepochybujeme. Spojoval by je totiž jejich vtipný pesimismus. Nick ho hodně nasává v baru, kde skončil, protože nedodělal práva. Také tvrdí, že celý vesmír se spolčil proti němu. A tak mu jeho přátelé pomáhají nalézat v maličkostech všedního dne trochu radosti. Třeba když mu do vypraných džín tajně strčí pětidolarovku, aby neumřel hlady.

7) Schmidt jako donchuan

Myslíme si, že používání staré dobré věty: "Jak je?" nikdy nevyjde z módy. Joye totiž věděl, jak na to. Schmidt to sice moc neví, ale pokouší se. Celou první sérii Nové holky se snaží vydřít si image muže, který dostane jakoukoliv holku, kterou si zamane. Problém je, že většinou ony dostávají jeho, a to ještě úplně jiným způsobem, než by si nevinný perverz Schmidt představoval.

8) Oblíbená holka Cece stejně jako Rachel

Nová holka – krásná Cece. Foto: archiv

Do té doby, dokud historii středoškolské oblíbenosti neodkryl sám Brad Pitt v Přátelích, který o ní společně s Rossem prohlašoval, že je hermafrodit, jsme si mysleli, že Rachel byla oblíbená holka. Taková ta, co se podobá středoškolským roztleskávačkám, které nevidí dál než na svaly svého přítele, jenž musel být za každou cenu fotbalista. Cece, nejlepší kamarádka Jess, je modelkou. Holkou, která si prstem může opravdu ukázat na kohokoliv a dostane ho. Ale i ona má své tajnosti...

9) Winston to nemá snadné v lásce

Winston je bývalý basketbalový hráč, který viděl ženy většinou z parket sportovišť, kde hrál. Věřte nám, že převládající počet mužů v jeho životě mu v rámci hledání přítelkyň příliš nepomáhá. A pokud se nepleteme, takový problém měl Ross i Chandler.

10) Monika a Chandler to neututlali, kdo bude s Jess?

Sledujte seriál Nová holka na Prima love každý den ve 18.55!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.