Ženy Jeana Rena. Kdo pro něj hraje prim ve Zločinech nad Seinou?

Detektiv s osobními démony je Jo v podání Jeana Rena ve Zločinech nad Seinou. Reno natočil desítky filmů, v těch nejslavnějších se potkal i s velmi výraznými hereckými partnerkami. Než zjistíte, koho si pro něj scenáristé přichystali v seriálu, připomeňte si ty nejznámější. Kterou máte nejradši?

Zločiny nad Seinou uvidíte ve středu od 20.15 na Prima love.

Roztomilá Natalie

Thriller Leon patří k top v Renově kariéře. Příběh o profesionálním nájemném vrahovi, jemuž do života vpadne dvanáctiletá, čerstvě osiřelá dívka, si získal přízeň milionů diváků po celém světě. Reno byl v té době už zavedený herec, Mathilda však mezi vycházející hvězdy katapultovala Natalii Portman. A stali se jedním z nejznámějších „párů“ filmového plátna.

Mimochodem z původní verze bylo vystříháno 26 minut choulostivých scén, aby mohl film do kin, a původní scénář byl také silnější káva. Mathildu měla původně hrát Liv Tyler, ale byla pro roli nakonec příliš vysoká.

S brutální Nikitou

I další, respektive předchozí výraznou spoluhráčku dopřál Renovi režisér Luc Besson. Psal se rok 1990 a byla jí Pařížanka Anne Parillaud. V příběhu drogově závislé Nikity, která jako jediná z pachatelů přežije přepadení lékárny. Odsoudí ji na doživotí – ale pak dostane šanci na nový život.

Jako profesionální vražedkyně. A hrozně jí to zároveň sluší. Taky tady si Reno zahrál zabijáka, legendárního Viktora Čističe. Parillaud jste později mohli vidět třeba ve vampýrském hororu Nevinná krev nebo v Muži se železnou maskou.

S nadanou komičkou

Trochu legrace na závěr. Reno proslul i jako rytíř Godefroy, který se omylem ocitne ve 20. století. Jeho partnerku v minulosti i budoucnosti si zahrála Valérie Lemercier, která se s Renem setkala už dříve ve filmu Operace Corned Beef. Za dvojroli v Návštěvnících získala Césara a výrazně to nakoplo její kariéru. Mimochodem před pár lety jste ji mohli vidět v komedii Mikulášovy patálie jako nervózní maminku hlavního hrdiny.

Kdo sekunduje Renovi v seriálu Zločiny nad Seinou? Třeba kanadská herečka Jill Hennessy jako sestra Karyn, která hlavnímu hrdinovi pomáhá s vyšetřováním. Irka Orla Brady v pozici Joovy nadřízené, a také Heida Reed. Mladá herečka tu ztvárnila roli Joovy dcery, která má ke svému otci značně komplikovaný vztah.

Zločiny nad Seinou sledujte ve středu od 20.15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.