Vychrtlí a zarostlí! Poznáte herce v oscarových rolích?

2. března to vypukne. Největší galavečer světového showbyznysu na svém červeném koberci představí ty nejlepší filmové hvězdy, které svět má. Předávání Oscarů oslavuje filmové umění a filmové role, v rámci kterých se herci mění k nepoznání. Poznáte herce v oscarových rolích?

Začátek každého roku se nese ve znamení filmové nervozity. Nervozity z toho, komu připadne zlatá androgynní soška Oscara. Vítěze nejvýznamnějšího filmového ocenění se svět dozví tuto neděli 2. března. Už teď se filmoví kritici předhánějí v odhadech, kdo si odnese Oscara v kategorii film roku (Bude to napínavá Gravitace s Georgem Clooneym a Sandrou Bullock? Nebo snad problematický Vlk s Wallstreetu, kterému je vytýkán nedostatek etiky?).

Jeden z důležitých soubojů se však odehraje v kategorii Nejlepší herec v hlavní roli. Zatímco většina fanoušků Leonarda DiCapria touží po tom, aby Leo svého prvního Oscara konečně získal (po nekonečných čtyřech nominacích, kdy ani jednu neobrátil v hvězdné vítězství), filmové kritici se škodolibě shodují na tom, že mu letošního Oscara zase vyfoukne někdo jiný. Tentokrát by to měl být filmový beach boy Matthew McConaughey. Ten se poslední dobou mění před očima. Jako herec. Z týpka, jehož největší herecký výkon byl doposud označován maximálně jako svléknutí trička, se zrodil vypravěč dramatických rolí. Tentokrát v oscarovém boji zastupuje roli muže, který dostane AIDS. Matthew ztratil svoje atletické tělo a kvůli roli dramaticky hubnul. Stejně jako nominovaný kolega Jared Leto, který si po jeho boku ve filmu Klub poslední naděje zahrál transexuála se stejnou diagnózou.

Nejsou to však jediní herci, kteří se ve svých nominačních rolích měnili k nepoznání. Poznáte je?

Brad Pitt zestárl snad o deset let ve filmu 12 let v řetězech. Foto: archiv

Brad Pitt si zahrál v nominovaném filmu 12 let v řetězech. Natáčení muselo být opravdu náročné, herec zestárl o deset let. Předpokládáme, že pytle pod očima mu maskéři malovat snad ani nemuseli. Mimochodem, na filmu se kromě herectví také podílel jako producent.

Leonarda do role nechutně bohatého Vlka obarvili na bruneta. Foto: archiv

Leonardo DiCaprio je nominován za roli Jareda Belforta, Vlka z Wallstreetu. Jelikož první miliony Belfort vydělal už šestadvaceti letech, Leo šel pod ruce kadeřnice. Hnědá barva ho trochu omladila, zároveň dodala oslizlejší image, která se k neetickému Belfortovi šňupajícího kokain na pozadích lehkých slečen dokonale hodila.

Fassbender jako otrokář ve filmu 12 let v řetězech. Foto: archiv

Michael Fassbender je herec superdivných rolí. A za roli otrokáře ve snímku 12 let v řetězech je nominován jako nejlepší herec ve vedlejší roli. Herectví Fassbendera je nebezpečně spojeno s jeho fyzickou stránkou. Pro roli ve filmu Hlad, který režíroval nominovaný režisér Steve McQueen (12 let v řetězech), zhubl na kost. Tak škaredě, že vás přešla chuť na jídlo.

Kvůli roli extrémně zhubl a ztratil svoje svalnaté tělo. Foto: archiv

A máme ho tady. Oscarová nominace za hlavní mužskou roli ho neminula. Z vyrýsovaného beach boye se Matthew McConaughey proměnil na vychrtlého muže, který ve filmu Klub poslední naděje bojuje o život. Role v úspěšném dramatu mu mimo jiné vynesla i několik strašidelných paparazzi fotografií dokazujích, jak extrémně zhubl. V tu chvíli si uvědomíte těžký život dobře placeného herce. Paradoxem totiž je, že ještě před rokem během natáčení filmu Bez kalhot, kde se objevil jako majitel striptérského klubu, držel drsnou proteinovou dietu, aby nabral ještě více na svalech.

Transexuální role Jareda Leta mu vynesla nominaci na nejlepší vedlejší mužskou roli v Oscarech. Foto: archiv

Jared Leto a Matthew McConaughey ve filmu Klub poslední naděje vypadají jako dvojka, která by potřebovala minimálně na dva měsíce do ozdravovny. Jared během filmové premiéry odpovídal dychtivým novinářkám na otázku, jakým způsobem se mu podařilo tak extrémně zhubnout, jednoduše: "Prostě jsem přestal ze dne na den jíst." Tak uvidíme, jestli mu hladovění pomůže získat svého prvního Oscara.

Kdo nakonec vyhrál?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.