Všechno, co jste chtěli vědět o Myšlenkách zločince a báli jste se zeptat

Myšlenky zločince jsou jednou z masově nejoblíbenějších kriminálek na americkém trhu. Podobnou oblibu si našli i u českých diváků. Je na čase dozvědět se o seriálu, který bude mít za chvíli třináctou sezónu, něco více!

Již dvanáctým rokem brázdí vody amerických i evropských televizních kanálů seriál o profilování pachatelů Myšlenky zločince. Za tu dobu si získal statisíce fanoušků a má na kontě stovky dílů s těmi nejzapeklitějšími kriminálními případy. Dříve než se jako každé úterý s vyšetřovateli speciálního útvaru pustíte do pátrání, mrkněte na pár zajímavostí o tomto seriálovém fenoménu. Věděli jste o nich?

Životní příležitost

Pro většinu osazenstva hlavních úloh, včetně aktuálního složení týmu, je účinkování v Myšlenkách zločince prozatímním vrcholem jejich herecké kariéry. Slávu přinesly například Andree Joy Cook, Mathewovi Gray Gublerovi i Shemaru Mooreovi.

Naopak představitel Aarona Hotchnera Thomas Gibson se proslavil už dříve v Chicago Hope. Tam měl jednu z ústředních rolí i Mandy Patinkin alias vyšetřovatel Jason Gideon (ze seriálu už odešel). Ten se zároveň do paměti diváků zapsal účinkováním ve snímku Yentl, kde si zahrál přítele Barbry Streisand, nebo v osmdesátkové kultovce Lebkouni.

Za vším hledej realitu

Celý seriál i hlavní postava Jasona Gideona jsou inspirovány skutečným vyšetřovatelem a týmem FBI. V každém dílu je i citát nějaké známé osobnosti.

Pod palbou kritiky

O tom, že jsou Myšlenky zločince poutavý a co do metodiky dopadení zločinců poměrně originální počin, není pochyb. Nicméně kvůli syrovosti některých dílů tvůrci čelili drsné palbě kritiky. To byl i důvod, proč seriál opustil právě Mandy Patinkin – byl prý příliš „ničivý“ pro jeho duši.

Je tedy otázka, zda to byl ten pravý důvod, protože vzápětí začal stíhat teroristy v seriálu ve Jménu vlasti a v osmé řadě se dokonce do Myšlenek zločince vrátí!

Kritice navzdory seriál svou laťku nesnížil – seriál se věnuje kanibalismu, únosu dětím a masochistickým vraždám. Pravdou však je, že právě takový pohled do duše vraha je snad nejzajímavější.

Myšlenky zločince můžete sledovat každé pondělí na Prima LOVE ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.