Vlastimil Harapes byl tři roky průměrný baleťák, pak se vše zlomilo!

Vlastimila Harapese jste mohli vidět na Prima love už nedávno ve snímku Panna a netvor. Tentokrát ho uvidíte v dalším sníku ze sedmdesátých let. Ve filmu Den pro mou lásku hraje s Martou Vančurovou rodiče, kteří přijdou tragicky o dítě. Poznejte pana Vlastimila Harapase blíže!

Kariéry, které by vydaly na několik životů

V hlavní mužské roli uvidíte Vlastimila Harapese, bývalého baletního mistra. Tanečník se kromě baletu věnoval v 70. a 80. letech filmu, kde slavil velké úspěchy. Kromě dramatických rolí si ho diváci nejvíce pamatují samozřejmě z komedií Marie Poledňákové Jak vytrhnout velrybě stoličku nebo Jak dostat tatínka do polepšovny. Vlastimil Harapes má za sebou kariéru tanečníka, choreografa, pedagoga, ale i šéfa Národního baletu... Co jste o tomhle neuvěřitelně činném člověku nevěděli? My vám připomeneme pár drobností.

Panna a netvor – Vlastimil Harapes. Foto: archiv TV Prima

1) O jeho talentu vypovídá i to, že nikdy nechodil na balet, přesto ho vzali na pražskou taneční konzervatoř. Tenkrát mu prostě nešla matematika a chemie...

2) Tři roky na konzervatoři byl průměrným studentem, který dostával většinou za tři. V posledním ročníku se podle něj prý všechno zlomilo. Jeho rodina ho tyto roky velice podporovala, aby vydržel. A Harapes po pár letech odjel na zkušenou do ruského baletu.

3) Vytančená postava Mercucia mu přinesla celoevropskou slávu. Jedna slavná italská kritička napsala, že viděla toho nejlepšího baletního tanečníka pod třicet let. Psal se rok 1972.

Vlastimil Harapes vařil i ve VIP Prostřeno. Foto: archiv TV Prima

Celé video VIP PROSTŘENO najdete tady

4) Ve chvíli největšího filmového marastu Vlastimil vážně přemýšlel, že by se tance vzdal. V té době měl zraněné koleno. Uzdravení trvalo rok, a tak toho náležitě využil ve filmech.

5) Ani zlatá medaile z olympiády vám nepomůže, když máte bojovat s Vlastimilem Harapesem. Olympijská vítězka Dana Zátopková sice doma měla neuvěřitelného manžela, ale do Vlastimila Harapese byla platonicky zamilovaná, což přiznala po letech v rozhovoru. Vlastimil si ji dokonce pamatuje, protože chodila na každé jeho představení.

V sobotu ve 20.15 na Prima love ho uvidíte ve filmu Den pro mou lásku!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.