Víte, kdo je kdo v Dallasu? Podívejte se na rodinný strom Ewingů

Prima love bude každý den od 25. 4. v 16.20 dávat seriálový fenomén Dallas. Mýdlová opera, která se jako první dostala do hlavního vysílacího času a sledoval ji každý třetí Američan, v sobě totiž má silné příběhy rodinného klanu rodu Ewingů. Přiravili jsme pro vás rodinný strom jejich vztahů.

S trochou nadsázky můžeme říci, že za třináct let existence seriálu se z Dallasu díky propleteným vztahům stalo tak trochu Beverly Hills. Samozřejmě, vztahy se proměnovaly, ale Džejár svoje manipulace zvládal obstojně i v těchto vodách a Bobby našel lásku nejen u Pamely... Základní vztahy však zůstávají. Nemusíte být dostatečně všímaví, abyste pochopili, že klan Ewingových patří mezi bohaté rodiny. Vlastní naftařskou společnost Ewing Oil a žijí společně na ranči Southfork poblíž amerického Dallasu.

Jock Ewing a Miss Ellie

John Ross I 'Jock' Ewing, kterého si zahrál Jim Davis, je hlava rodiny Ewingových a zakladatel firmy Ewing Oil. Je drsný a nesmlouvavý. Firmu zakládal se svým společníkem a budoucím nepřítelem č. 1 Diggerem Barnesem. Jock Ewing má se svou manželkou Eleanor, nazývanou “Miss Ellie”, tři syny: Džejára, Garyho a Bobbyho. Už před začátkem seriálu Jock odešel z čela firmy a její řízení přenechal Džejárovi a Bobbymu. Miss Ellie je dědičkou celého mění Ewingů, což také mění situaci...

Džejár a Sue Ellen

John Ross II 'J.R.' Ewing (Larry Hagman) je fenoménem celého seriálu. Manipulativní a všeho schopný nejstarší syn Jocka a Ellie Ewingových, milovník žen a šéf rodinné firmy Ewing Oil. Jeho vztahy s Bobbym jsou velice napjaté kvůli manželce Bobbyho Pamele, která je dcerou Diggera Barnese. Džejár si vzal vysokou brunetu, bývalou Miss Texas Sue Ellen. A také s ní má velice vyhrocený vztah. Sue Ellen se manipulativnímu manželovi snaží uškodit i svými nevěrami a alkoholismem.

Bobby a Pamela

Celý seriál začíná vlastně tak, že Bobby si vezme krásnou černovlásku Pamelu. Pamela patří do klanu Barnesů, znepřáteleného rodu Ewingů. Připomíná vám to něco? Bobby a Pamela jsou Romeo a Julie jako vyšití. Pamela má problém otěhotnět a hlavně leží v žaludku Džejárovi. Bobby je naprostý opak Džejára, je to ten klasický správňák, kterého potřebuje každý seriál.

Cliff Barnes

Je bratr Pamely a zapřisáhlý nepřítel Ewingových. Sue Ellen je jasné, že Džejárovi se může nejvíce pomstít jediným způsobem: stane se Cliffovou milenkou.

Gary Ewing a Val Cooper

Gary je další syn Jocka. Je to černá ovce rodiny a v celém seriálu se objevil pouze ve dvou epizodách. Společně se svou manželkou mají blonďatou Lucy.

Lucy Ewing Cooper

Dcera Garyho Ewinga byla vychována svými prarodiči Jockem a Ellie. Lucy prochází rebelským obdobím a v seriálu uvidíte vývoj její postavy...

Ray Krebbs

Ray ve své kostkované košili funguje jako pravý předák na ranči Southfork, zároveň je to nemanželský syn Jocka Ewinga. Má úzký vztah s Lucy, jakoby byl její otec.

Dallas a jeho propletené vztahy uvidíte již ve čtvrtek 25. dubna od 16.20 na Prima love!

V čem byl Dallas první? Proč se stal fenoménem? Podívejte se zde.

Dallas je ve čtvrtek zpět. A nebojte se, není to sen!

Deset faktů o Dallasu, které jste nevěděli.

Padouchem měl být nejprve Bobby

V Dallasu se učil líbat i mladičký Brad Pitt!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.