Seriály a filmy

11. července 2014 22:00

Petra Kloidová

V sobotu na Love uvidíte nový seriál Kráska a zvíře!

V každé bytosti můžete najít krásu. O tom pojednává pohádková klasika Kráska a zvíře. Vy však od soboty na Prima love ve 22:25 uvidíte jeho kriminální pojednání. Zapeklitými případy se to bude jen hemžit, ale také hledáním krásy a... lásky.

O co se v seriálu Kráska a zvíře jedná?

Catherine „Cat“ Chandler (Kristin Kreuk) je chytrá policejní vyšetřovatelka z oddělení vražd, kterou pronásleduje její vlastní minulost. Když byla teenager, stala se svědkem toho, jak dva střelci zavraždili její matku. Cat by také přišla o život, kdyby ji něco nezachránilo. Přestože jí nikdy nikdo neuvěřil, Cat ví, že tím, kdo napadl zabijáky, nebylo žádné zvíře. Jakkoli to stvoření bylo zvláštní a děsivé, bylo také lidské.

Od události uběhlo několik let a z Cat se stala silná a sebevědomá žena. S řešením případů jí pomáhá věrná a stejně talentovaná parťačka Tess (Nina Lisandrello). Když Cat odhalí pravdu o vlastní minulosti, s jejím světem to otřese do základů. Zjištění, že všechno, co dosud věděla o vlastním životě, byla lež, u ní vyvolá pevné rozhodnutí získat odpovědi na otázky o své rodině.

Zároveň musí řešit všechna úskalí rozvíjejícího se vztahu s pohledným doktorem Vincentem Kellerem (Jay Ryan). Z toho se v situacích, kdy nedokáže kontrolovat vztek, stává divoké zvíře s nadlidskou silou. Cat a Vincent společně zápasí s touhou žít jako obyčejný pár, a přitom zůstat nenápadní, aby byli pořád o krok napřed před záhadnou organizací, která je jim v patách.

Seriál vychází hlavně z filmu z roku 1986

Seriál Kráska a zvíře vznikl díky dobře známému tradičnímu pohádkovému příběhu, který inspiroval vznik desítek románů, divadelních her, filmů a dostal se také na televizní obrazovku. Nový seriál však přímo vychází ze svého stejnojmenného předchůdce z roku 1986 s Ronem Perlmanem v hlavní roli. Na rozdíl od romantického dramatu s tajuplnými prvky je Kráska a zvíře moderním romantickým příběhem s velkou dávkou detektivní atmosféry.

Seriál si pohrává s myšlenkou, že v každé lidské bytosti se skrývá něco krásného a zároveň něco zvířecího. Titulní zvíře je navíc více zakotvené v realitě, není jenom fantastickou pohádkovou nebo hororovou postavou. Zvířecí podstata se dere na povrch ve vyhrocených situacích, hlavní hrdina je schopný ji do určité míry kontrolovat, jenže nikdo ve skutečnosti neví, nakolik nebo jestli se mu to vymkne z rukou/pařátů.

Podívejte se na premiérový díl na Prima love ve 22:25!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.