Seriály a filmy

10. srpna 2011 15:00

Petr Souček

Turecký Ezel na Prima LOVE

Přestože v Česku zatím pojem „turecký seriál“ vyvolal podobnou reakci jako známý výraz „turecké hospodářství“, televize Prima LOVE připravila pro své diváky lahůdku s názvem Ezel, která vnesla naprosto nový pohled na produkci této hranice mezi Evropou a Asií.

Jakmile se v Turecku seriál odvysílal, stal se diváckým fenoménem, který vyvolal doslova lavinu fanouškovského šílenství. Fiktivní telefonní čísla, která používali herci v seriálu, si začali Turci dávat jako svoje vlastní a někteří na tato čísla neustále telefonovali.

Kombinace dramatu, lásky, zrady a přátelství se opět osvědčila jako ideální směs pro děj, který diváky nebude nudit. Těšit se mohou i na výbornou kameru a špičkové herecké osazení. Mezinárodní internetová filmová databáze imdb.com hodnotí Ezel výbornými 87 %. Po odvysílání v Turecku v roce 2009 trhal rekordy ve sledovanosti (rating 14 %, share až 34 %).

Ezel je výpravné drama o lásce a přátelství, zradě a pomstě.

Ömer je mladý sympatický muž, který se právě vrátil z vojenské služby a chystá se oženit s krásnou Eysan, dívkou svých snů. Jeho nejlepší kamarádi Cengiz a Ali jsou pro něj jako bratři, bezvýhradně jim věří. Vše vypadá skvěle, Ömer má před sebou báječný život.

Drama začne v momentě, kdy ho zničehonic zatkne policie za vraždu a loupež v kasinu. Ömera odsoudí a zavřou. Život se mu zhroutí, přátelé i milenka zmizí a dalších deset let mu v hlavě zní jediná otázka: Proč? Je jasné, že to na něj někdo nastražil. Mohli to být jeho nejbližší?

První díl seriálu Ezel uvede Prima LOVE v sobotu 20. srpna.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.