Tip na výlet do Londýna! Otevřeli novou cool expozici Sherlocka Holmese!

Jste fanoušek Sherlocka Holmese a máte cestu do Londýna? V tom případě si do plánu přidejte další položku – tento měsíc totiž v Museum of London otevřeli expozici Sherlocka Holmese. A že stojí za pozornost, naznačuje i přítomnost několika "holmesovských" hvězd na zahajovací party.

Další díl seriálu Jak prosté uvidíte ve středu od 20.15 na Prima love.

Mrs. Moriarty i sám Sherlock

Na akci tak například dorazila představitelka Jamie Moriarty ze seriálu Jak prosté Natalie Dormer. Nebo Ian McKellen, kterého si v současnosti asi většina okamžitě spojí s postavou Magneta z X-menovské série nebo stejně slavného Gandalfa z Pána prstenů. Ovšem před devíti lety si právě McKellen slavného detektiva, samozřejmě už v seniorském věku, zahrál v britském dramatu Mr. Holmes.

Historie i film

V rámci expozice si přijdou na své jak milovníci temné viktoriánské atmosféry kriminálních příběhů, tak i fanoušci mnoha podob slavného detektiva. Výstava se totiž krom osoby Arthura Conana Doyla zabývá i tím, co je na nejslavnějším detektivovi světa tak fascinující, atmosféru Anglie 19. století pak mají v rámci expozice navodit projekce rané kinematografie, fotografie, obrazy a další exponáty.

Do prosince se lze také každou sobotu vydat na noční procházku Londýnem ve stylu slavných příběhů. 21. listopadu se zase koná akce s workshopy a představeními věnovaná osobě geniálního detektiva. Výstava odstartovala 17. října a v Museum of London bude k vidění do 12. října 2015.

Jak prosté ve středu od 20.15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.