Talentovaná slavice Lucie Bílá

Lucie Bílá. Naše česká slavice, zároveň ďáblice, ale i duše, která chce ostatním pomáhat. To ukázala i jako porotkyně show Česko Slovensko má talent. Už počtvrté.

Lucie Bílá, vlastním jménem Hanka Zaňáková se narodila se ve středočeských Otvovicích 6. dubna 1966. Její talent byl objeven už v nejútlejším věku, proto hodiny zpěvu absolvovala v místní lidovce. V osmnácti letech se vyučila dámskou krejčovou, ale touto profesí se nikdy neživila. Život s ní měl totiž jiné plány – a to ty hudební. První zkušenosti na pódiu získávala jako divoká členka skupin Rock-Automat a Arakain, Vitacit.

Rockové kořeny

Její hudební kořeny měly do operních árií a něžných tónů opravdu hodně daleko. Většina z nás si ji ještě pamatuje s černým hárem a obrovským křížem houpajícím se na prsou. V letech 1984–1986 působila v heavy-thrash metalové kapele Arakain, kde s Alešem Brichtou tvořili pěvecký duet. Poté, co přestoupila na sólovou kariéru, z Arakainu odešla, ale Arakainům je věrná stále. Každých pět let s nimi na výročních koncertech znovu vystupuje.

Podobné články

Od Neposlušných tenisek až k Talentu

V 80. letech si jí všiml producent Petr Hannig, vymyslel jí pseudonym Lucie Bílá a napsal jí písně Neposlušné tenisky a Horší než kluk. Pořádný úspěch ji teprve čekal v letech devadesátých, kdy měla několik hitů nejen z muzikálů jako byl Drakula (Jsi můj pán), ale i třeba takovou píseň jako Láska je láska, Trouba a Esemes.

V roce 2010 nastoupila jako porotkyně pořadu ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT, jehož čtvrtou řadu můžete sledovat od 15. září, tedy každou neděli ve 20.15 na Primě!

Veškeré novinky a rozhovory se soutěžícími, ale i se samotnou Lucií můžete sledovat na webu Talentu

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.