Strašidelní klauni dostali v německé kriminálce to, co jim patří

Symbol klauna je od dvacátého století tak trochu symbolem zla. Mohou za to popkulturní odkazy, jako je horor od Stephena Kinga, v poslední době také filmový Joker, kterého ztvárnil Heath Ledger. To oni většinou páchají zlo. V německé Kriminálce Stuttgart to v pondělí ve 20.05 bude ale naopak.

Kriminálka Stuttgart v pondělí na Prima love bude řešit případ vraždy klauna.

V televizní věži se pořádá oslava narozenin malého syna místního prokurátora Köstera. Na slavnost byl najatý klaun ze zážitkové agentury, po svém vystoupení je však nalezen ve výtahu věže uškrcený. Policisté se vypraví do zážitkové agentury, aby tam zjistili co nejvíc informací. Ukáže se, že klauna představoval zástupce ředitele Björna Seberleho.

V agentuře se navíc setkají s jejím majitelem Oliverem Eichlerem a jeho těhotnou ženou Tanjou. V průběhu vyšetřování dále vychází najevo, že agentura pořádala různé výlety pro vedoucí manažery, ale i vysoké státní úředníky. Na těchto výletech jim byly poskytovány „speciální služby“ a ředitel Seberle při tom všechny tyto významné a mocné lidi fotografoval. Takto získané materiály se poté rozhodl využít k jejich vydírání...

Kdo sází na coulrofobii?

Pamatujete si na chvíli, kdy Carrie Bradshaw odmítla jít na dětskou oslavu malého Bradyho (syn Mirandy), pokud tam bude klaun? Klaunů se nebojí jenom slavná novinářka Carrie, ale třeba i Johnny Depp. Co za tím vším vězí? Takzvaná coulrofobie je chorobný strach z klaunů. Stejně jako je postava klauna poměrně novým fenoménem v naší popkultuře, jsou i méně známé důvody, čeho přesně si lidé na klaunech tak obávají. Obecně se má však za to, že jedním z důvodů je, že nikdo neví, co se za bílou maskou a rozšafným úsměvem, který se nemění, skrývá.

Francii v roce 2014 ohrožoval gang klaunů

Jak jsme již psali, na klauny sází i spisovatelé (King), ale i filmaři (Batman, Klaun zabiják), stejně jako zloději a lupičové. Ve Francii se vloni objevily mladé gangy, které se v klaunských maskách potulují po ulicích a masakrují lidi, kteří kolem nich jen projdou. Používají při tom nejen pistole, ale i nože a baseballové pálky. Inspirace fenoménem "zlého klauna" je v tomto případě více než viditelná...

Podívejte se na Prima love ve 20.05 na Kriminálku Stuttgart!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.