Slavné kurtizány v dějinách. Královská milenka, pařížská hvězda i slavná Marylin

Místo činu: Stuttgart – Galina uvidíte ve čtvrtek ve 20:15 na Prima love.

Do přepychového penthousu tentokrát zavítají komisaři Lannert a Bootz. Je zde totiž zavražděná zahraniční prostitutka. Zabil ji klient, nebo někdo jiný? Než případ rozlousknete, seznamte s třemi společnicemi, které se vepsaly do dějin.

Královská milenka

Jedna z prvních ženských hereček, dlouholetá milenka anglického krále Karla II. a matka jeho dvou synů – to byla Nell Gwyn, která se v 17. století z nízkých kruhů, kde působila jako prostitutka a prodavačka zeleniny, dostala až do těch nejvyšších. Krále přežila o pouhé dva roky, zemřela roku 1687 v 37 letech v důsledku mrtvice, na níž měla patrně podíl i syfilida.

Nell Gwyn. Foto: Peter Lely [Public domain]

Hvězda 19. století

V Paříži to v druhé polovině 19. století žilo. A jednou z největších hvězd tohoto období, alespoň mezi úspěšnými a bohatými muži, byla kurtizána s přezdívkou Cora Pearl, ve skutečnosti Angličanka Emma Elizabeth Crouch. Mezi její milence patřili princové i vévodové – například od prince Oranžského získala náhrdelník z černých perel, s nímž se často nechávala fotografovat. Byla sexy, měla úzký pas, krásná ňadra a spontánní povahu. Traduje se, že když host na večírku omylem rozbil drahý kus nádobí, Cora zničila zbytek setu, aby se dotyčný necítil tak hloupě. Také tančila nahá a koupala se v šampaňském.

Těžké začátky

Jako placená společnice, především producentů a režisérů, údajně zpočátku pracovala také slavná Marilyn Monroe. Občas prý působila také jako dívka na telefonu – takzvaná call girl. Nakonec ji však nejvíc proslavilo její herectví a krása. A díky snímkům Někdo to rád horké nebo Páni mají radši blondýnky se stala jednou z největších hvězd všech dob.

Místo činu: Stuttgart – Galina uvidíte ve čtvrtek ve 20:15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.