Simon Baker vám v neděli ukáže Něco nového

Simon Baker se pravidelně několik let umisťuje mezi padesáti nejkrásnějšími lidmi světa. Patří mezi další pohodové Australany, které známe z filmového plátna hlavně jako elegány v obleku. On přitom odmalička brázdí moře a surfuje...

Australského herce poznáte snadno, má pár vrásek od sluníčka, příjemný úsměv, který říká vše o australském úsloví "easy going" (hlavně v klidu), a vypracované tělo. Za chvíli bychom se měli ptát, čím je australské matky kojí...

Simona Bakera můžete tuto neděli vidět na Prima love v romantickém snímku Něco nového.

Jachty a surfy jako typický "Aussie"

Simon je úspěšný čtyřicátník, přesto to půlku jeho života vypadalo, že si jeho krásy bude užívat jen pár vyvolených z jeho okolí. Už jako devítiletý začal surfovat, což prý dělá dodnes i ve chvíli, kdy má natáčení. Lásku k moři umocnil ještě více jeho pravý otec, kterého poznal až v osmnácti letech. Jeho táta byl správce jachtařského klubu. Téma k hovoru měli tedy jasně dané a Simon pochopil, že za jeho touhu po moři můžou hlavně geny.

Snímek Dávám tomu rok. Foto: Imbd.com

Hvězda v Austrálii, nicka v Hollywoodu

Do chvíle, než se zkusil přihlásit jen tak do hereckého konkurzu, vykonával spoustu zaměstnání od elektrikáře přes zedníka po barmana. Jeho první casting byl shodou okolností úspěšný a Simon se začal věnovat i modelingu. Za rohem už na něj čekala sláva v podobě australského nekonečného seriálu E street. Do dvou let dostal ocenění pro nejlepšího hereckého nováčka v zemi. Během natáčení také potkal na party herečku a svou budoucí manželku, s kterou má tři děti.

Malý australský trh mu ale nestačil, v roce 1996 přistál v Los Angeles společně se svou malou dcerkou a třemi tisíci dolary v kapse. Risk v podobě ztráty kariéry v Austrálii vyměnil za pomalý vzestup v Hollywoodu. Jeho první role byla v seriálu L. A. Přísně tajné, kde se poprvé objevily taky další australské hvězdy jako Russell Crowe. Následovaly seriály Ten, kdo tě chrání, za který dostal Zlatý glóbus, ale hlavně Mentalista.

Po dalších rolích, jako byl například okouzlující vlivný muž ve snímku Ďábel nosí Pradu, se nevyhýbá ani dramatickým úlohám v alternativních projektech.

Na Prima love ho uvidíte už tuto neděli ve 20:15 v romantickém filmu Něco nového.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.