Sherlock Holmes: Jak začínala Kitty Winter v příběhu A. C. Doyla?

S počátkem třetí série Jak prosté vtrhla do seriálu nová Sherlockova kolegyně – mladá Britka Kitty Winter. Víte však, kdo byla Kitty v původním příběhu Arthura Conana Doyla?

Další díl seriálu Jak prosté uvidíte ve středu od 20.15 na Prima LOVE.

Nebezpečný baron

Kitty Winter najdete v povídce Vznešený klient, kterou Arthur Conan Doyle vydal v roce 1924 v knize Z deníku Sherlocka Holmese. O co v ní jde? Nu, Sherlock je kontaktován s prosbou o překažení sňatku dcery generála Mervilla Violet s velice podivným hrabětem Grunerem. Šlechtic je známý tím, že jeho bývalé ženy zemřely za velice podivných okolností. Gruner však Violet naprosto okouzlil a všechno směřuje k obávané svatbě…

Zraněná přítelkyně

Holmes se během práce na případu seznámí s baronovou bývalou milenkou Kitty Winter, která lační po pomstě. Baron jí totiž zničil život. Mladá žena Holmesovi prozradí, že baron si vede knihu, kam píše své “milostné zářezy”.

A detektiv s neocenitelným pomocníkem Watsonem se ji tak snaží získat. Sama Kitty pak pomsty dosáhne ve chvíli, kdy chrstne baronovi do obličeje kyselinu a totálně ho znetvoří. Nakonec pak, vzhledem k polehčujícím okolnostem, dostane minimální trest.

Existuje i film

Povídka Vznešený klient neunikla ani tvůrcům slavné série televizních filmů s Jeremym Brettem v hlavní roli. A má pěkně napínavou atmosféru.

Co uvidíte v Sherlockovi tuto středu?

Holmes a Watsonová vyšetřují vraždu a krádež vzácné mapy. Mezitím začíná mít Watsonová obavy z toho, že Sherlock stále víc zasahuje do osobního života Kitty…

Další díl seriálu Jak prosté uvidíte ve středu od 20.15 na Prima LOVE.

- nov

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.