Schimanski i Schweiger: Echt drsňáci z Místa činu

Už víc jak 40 let brázdí (nejen) německé obrazovky kriminální série Místo činu. Za ta léta získala spousty fanoušků i odpůrců. Někteří „vyšetřovatelé“ jsou zvlášť extra zapamatování hodní. Kdo by třeba neznal komisaře Schimanského?

Seriál Místo činu: Vraždy z lásky uvidíte ve čtvrtek ve 20:05 na Prima Love!

Účinkováním v jednom z novějších dílů nepohrdl ani opravdu slavný současný herec. Mrkněte na dva populární vyšetřovatele – drsňáky seriálu.

Götz Georg

Aneb legendární komisař Schimanski! Drsňácký oblíbenec éry 80. let v seriálu. Na husté image komisaře měl přitom podíl sám Georg – scénáristé si Schimanského původně představovali jako pragramtického kravaťáka. Herec však někoho takového ztvárnit odmítl. A sehnal i „své“ poznávací znamení – béžovou bundu, jíž splašil v jednom z army shopů. A svérázný hrdina byl na světě. Nouzi o dobrodružství přitom nemá Georg ani v reálném životě. Je fandou do motorek, plavání i potápění. V roce 1996 ho dokonce poblíž Sardinie přejel člun s turisty, nehoda se mu však naštěstí nestala osudnou.

Til Schweiger z Hanebných panchartů

Za drsňáka je i Til Schweiger ve filmu Místo činu: Nickův zákon. Ve snímku z loňského roku známý představitel siláků a mlátiček zahrál nekompromisního komisaře, který má v Hamburku úkol – zkontrolovat byt, z něhož se vyklube hnízdo nelegální prostituce. Poté, co postřílí první pasáky, se musí vydat na boj proti mocnému klanu obchodníků s bílým masem a zároveň dokázat oprávněnost svého jednání. Napůl hrdina, napůl odpadlík. Mimochodem Schweiger, známý třeba z Tarantinových Hanebných panchartů, se tu objevil i se svou (skutečnou) dcerou Lunou. Podoba se nezapře, nezbývá jen čekat, zda bude za pár let podobně drsná.

A jak se vám líbí současní vyšetřovatelé? Dnes večer je čeká pátrání po vrahovi mladého prostituta. Místo činu: Vraždy z lásky dnes ve 20:05 na Prima Love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.