Sběratelé kostí: Vraždil čokoládový magnát?

Největší čokoládová sladkost světa má nechutnou náplň – lidské ostatky. Kůstka a Booth se pouští do pátrání a podezření padá na excentrického čokoládového magnáta v podání Wayna Knighta. Mrkněte na nej role v Knightově kariéře. Další díl Sběratelů kostí uvidíte už v úterý ve 21:20 na Prima love.

Od kouzlení na ulicích

Poněkud obtloustlá postava a brýle. To jsou charakteristické znaky osmapadesátiletého herce, které ho často předurčovaly k hraní komických postav. Nicméně když jako mladík přišel do New Yorku, měl hluboko do kapsy a živil se jako pouliční kouzelník. Až o dva roky později dostal první roli na Broadwayi. Na nejznámější televizní a filmové role si však musel ještě počkat.

Spielberg volá

V 80. letech si zahrál vedlejší roli v kultovce Hříšný tanec, thrilleru Kennetha Branagha Znovu po smrti nebo ve válečném snímku Olivera Stona Narozen 4. července. A u Stona dostal i další příležitost v dramatu JFK. Počátkem 90. let si také zahrál policistu ve slavné „bezkalhotkové“ scéně Základního instinktu.

Knight je muž, který může mluvit o tom, že není malých rolí. Foto: archiv

A to tak dobře, že na základě těchto minut si ho Steven Spielberg vybral do Jurského parku. Tam ztvárnil Denise Nedryho, obézního počítačového inženýra. Mimochodem, ač byla kila navíc Waynovo „poznávací znamení“, v průběhu kariéry mu začala dělat vážné potíže a musel zahájit přísnou dietku. Zhubnul přes 50 kilo!

Úspěšný dabér

Wayne také nadaboval řadu animovaných postav – například slona Tantora v Tarzanovi, Ala v Toy Story 2 nebo Demetria v Herkulovi. Ze zatím posledních rolích si ho můžete pamatovat jako agenta Briana Friedkina ze čtvrté řady Torchwoodu, předloni si zahrál také po boku Hillary Duff v romantické komedii She Wants Me.

Bude ve Sběratelích kostí za vraha? Uvidíte už v úterý od 20:20 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.