Říkají mu Beautiful Boy. Oscarový Adrien Brody se objeví na Love!

Adrien Brody se stal historicky nejmladším hercem v hlavní mužské roli, který získal Oscara. Už od začátku jeho kariéry se mu přezdívá Beautiful boy. Co je na tomhle nosatém Američanovi tak skvělé?

Adriena Brodyho máte možnost vidět na Prima love v neděli ve 14.20 v dobrodružné komedii Darjeeling s ručením omezením, kde hraje jednu z hlavních rolí. Rozhodně není jediná hvězda, která se ve filmu objeví. Zdárně mu sekunduje Owen Wilson, Bill Murray nebo další majitelka Oscara Natalie Portman!

Přestože se mu říká Beautiful boy, se svým velkým křivým nosem a vytáhlou postavou není klasicky krásný. Ale jak by řekl filmový klasik, něco na tom Adrienovi je! My jsme se pokusili vypátrat co:

1) Hraje očima

V Polanského snímku Pianista ukázal, proč mu všichni od osmnácti let věštili slibnou kariéru. Tenhle herec totiž umí hrát očima. Nemusí říct ani jediné slovo, ale stačí, aby se podíval. Všechnu bolest, strach, lásku, ale i radost uvidíte v jeho očích.

2) Při předávání Oscarů málem zbořil pódium a radostí zlíbal Halle Berry

Jen málokdo na pódiu, kde se předávají ty nejprestižnější filmová ocenění, předvedl tak spontánní a laskavou radost jako právě Brody. Schytala ji hlavně sošku předávájící Bond girl, Halle Berry, která dostala takový polibek, na který nejspíš v životě nezapomene. Adrien měl řeč dvakrát delší, než mají vítězové povoleno. A během ní stačil upozornit i na boj za lidská práva.

3) Má třikrát zlomený nos

Poznávací znamení a možná ta "krásná" tečka za jeho talentem, jež mu určila takovou přezdívku, je jeho nos. Kromě toho, že je velký, je i trochu na stranu. A jak všechny moc dobře víme, velký nos rovná se velký... charakter.

4) Pro roli udělá naprosto všechno

Adrien patří mezi takové herce, jako je Michael Fassbender, Christian Bale či Jared Leto. Kvůli svým rolím jdou doslova až na krev. Svá statná těla nutí hubnout na vysněnou váhu anorektiček, odříznou se od svých blízkých a všeho, co milovali, jen proto, aby zažili muka, kterými trpí jejich herecká postava. Adrian není výjimkou.

Pro roli Pianisty se odstěhoval z Ameriky do Varšavy, kde nikoho neznal. Prodal byt, auto a rozešel se se svou snoubenkou, která si nebyla jistá vztahem "po telefonu". Celou dobu natáčení Pianisty v podstatě s nikým kromě režiséra Polanského nemluvil...

Takže si to shrňme: nemluvil, hubl, pak přibíral na váze a jeho jediným společník byl králíček, kterého si pořídil v jednom z varšavských zverimexů... Jinými slovy – vášnivý herec.

Adriena Brodyho si můžete užít v nádherné roli Darjeeling s ručením omezením v neděli ve 14.20 na Prima love!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.