Purpurové květy: Rozchod před dvanácti lety jejich lásku nezabil

Co všechno opouštíme ve chvíli, kdy dostaneme vysokoškolský diplom? Jsou to jen studentská svoboda a inspirativní myšlenky? Opustit školu znamená i opustit různé vztahy. Co se stane, když se staří známí znovu potkají? To vám prozradí romantický snímek Purpurové květy v neděli na Prima love ve 20.15.

Romantická komedie Purpurové květy otevírá i jinou otázku, než aby jen přinášela obyčejné setkání se starými přáteli. Školní lavice jste opustili před x lety a snahu dělat všechno trochu jinak než vaši předchůdci také. Máte za sebou pár nepovedených vztahů, několik zaměstnání a na účet vám chodí pravidelně pár plateb, které vám zajišťují pohodlný život.

Jedna nevinná návštěva baru a osudové setkání

Lidé se potkávají většinou jinak než ve filmech. Strkají do sebe na ulici, poznávají se na večírcích nebo v zaměstnání. Stejně tak jako Selma Blair právě v Purpurových květech. Selma zavolá své kamarádce z vysoké školy, sejdou na večeři, aby oslavily Katiny třiatřicátiny a povyprávěly si o plánech do budoucna. Náhle se však obě dívají do očí minulosti.

V rohu na opačném konci restaurace sedí jejich milenci z univerzitních let, kterým daly před dvanácti lety kopačky: Brian (Patrick Wilson), z nějž se stal úspěšný autor detektivek, a Murphy (Ed Burns), jeho současný právník. Následuje série událostí, díky kterým si všichni čtyři uvědomí nebezpečí a ošidnost prvních lásek a poznají nepředvídatelnost druhých šancí.

Zajímavosti:

Selmu Blair můžete znát z různých romantických komedií. Nejvíce se ale proslavila v roli Cecile v Nebezpečných známostech, když se dost neohrabaně snažila jako náctiletá svést tehdejšího sexidola Ryana Phillipa. Sama herečka byla několik let médii neustále označovaná jako anorektička, za což mohla její extrémně drobná a chlapecká postava. Selma je však teď šťastnou a o něco zaoblenější matkou :-)

Purpurové květy jsou osmým filmem za posledních jedenáct let režiséra Burnse. Ten se v tomto snímku vrací do své oblíbené čtvrti Tribeca a zároveň pokračuje v zájmu o současná témata: rodinu, přátelství, kariéru, ambice a lásku.

Sledujte Purpurové květy na Prima love v neděli ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.