Profíci z Bez hranic jsou na stopě černé vdově! Poznejte případ černých vdov z Liverpoolu

Tak trochu pikantní případ mají tentokrát k vyřešení členové elitního týmu v seriálu Bez hranic! O co se jedná? Další díl seriálu Bez hranic uvidíte ve čtvrtek od 20.15 na Prima love.

Vraždy staříků

Nu, po Evropě patrně létá mladá žena-vražednice, jejíž plán je jednoduchý a ďábelský. Nejdřív totiž okouzlí postarší movité muže. A pak je nemilosrdně zlikviduje a shrábne peníze. Aktuálně (ne)povedená madam řádí v Anglii, s podobným případem se však vyšetřovatelé setkali i v Praze. Jde o čas! Obětí totiž může být brzy kdokoliv další. Ale kde začít pátrání?

Vražedné sestry

Černé vdovy vzbuzují pozornost i v reálném světě. Právě z britské historie je třeba známý případ sester Margaret Higginsové a Catherine Flannaganové. Ty se počátkem 80. let 19. století nastěhovaly do domu na Skirving Street. A brzy poté začaly umírat nájemníci – mladí a patrně i zdraví lidé. S tím, že sestry na střídačku přebíraly pojistky, které byly po jejich smrti vyplaceny. V roce 1883 se Margaret provdala za Thomase Higginse, který v tomto domě též žil s osmiletou dcerkou Mary.

Černé vody z Liverpoolu, Foto: wikipedia.com

Zakročil bratr

Měsíc po svatbě Mary po krátké nemoci zemřela. A (překvapení, překvapení) peníze z pojištění shrábla Margaret. Brzy poté onemocněl i Thomas – a už se neuzdravil. Po smrti však zasáhl jeho bratr, kterému se nezdálo, aby zdravý, silný chlap tak náhle zahynul. Nechal tedy Higginsovo tělo exhumovat a podrobit ho pitvě… A ejhle. Nebohý chlapík měl v sobě spoustu arzeniku. A krom toho vyšlo najevo, že byl pojištěný u několika různých společností…

Obě sestry zatkli záhy. Ač byly oficiálně obviněny “jen” z jedné vraždy a nepodařilo se dokázat, že byly součástí rozsáhlejšího gangu, odsoudily je v roce 1884 k trestu smrti. Obě oběsily 3. března 1884. Mimochodem v té době se jim říkalo třeba “Borgias of the Slums.”

Další díl seriálu Bez hranic uvidíte ve čtvrtek od 20.15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.