Prima love slaví páté narozeniny: 5 seriálových žen, které má cenu obdivovat!

Televizní kanál Prima love vznikl 8. března roku 2011 na Mezinárodní den žen. Prima love tak oslaví pět let své existence, kdy vás zásobuje seriály a zamilovanými filmy všeho druhu. Podívejte se na 5 důležitých seriálových ženských postav!

Pátý rok Prima love oslavíme na tomto kanálu nejoblíbenějším seriálem Sběratelé kostí ve 20.15.

Prima love začala poprvé vysílat 8. března, tedy na Mezinárodní den žen, který oficiálně stanovila Organizace spojených národů k výročí stávky newyorských švadlen v roce 1908 (které demonstrovaly pravidelně každou neděli). Od roku 1911, kdy byl poprvé slaven v Německu, Rakousko-Uhersku, Švýcarsku, Dánsku a USA, mezi jeho cíle patřilo i volební právo žen. Od roku 1975 je tento svátek spojován také s mezinárodním dnem solidarity žen za rovnoprávnost, spravedlnost, mír a rozvoj.

Svátek všech žen na 8. března se ustálil až po první světové válce pod vlivem velké demonstrace v Petrohradě roku 1917 po únorové revoluci.

A jakých žen si vážíme z Prima love nejvíce?

Kůstka = chytrost

Dr. Temperance Brennanová je krásnou kombinací intelektuálního, nepřístupného mimoně s ženskou zranitelností, kterou musíte postupně po slupkách odkrývat. Po příchodu Bootha se na konci první sérii Sběratelů kostí dostáváme k první zajímavé vrstvě osobnosti seriálové antropoložky. Možná proto, že Kůstka nedává nic zadarmo. O to víc si jí musíte cenit.

Dr. Watsonová = odvaha

Kdo to kdy viděl, aby dr. Watson nosil v jakékoliv adaptaci Sherlocka Holmese sukni. V té americké se toho naštěstí nebáli. Sherlocka umístili do New Yorku a dohled nad ním provádí Američanka asijského původu. Doktorku Watsonovou hraje Lucy Liu, která svým pohlavím v seriálu rozvířila společenskou diskuzi. Lucy Liu je už třetím rokem Watsonovou, ale také režisérkou několika dílů Sherlocka Holmese: Jak prosté.

Beckettová = racionalita

Kate Beckettová je úspěšnou vyšetřovatelkou dobře promyšlených vražd. Tvrdá a neústupná žena, která se nechává unést pouze svou racionalitou – do doby, dokud jí do života nevkročí nevycválaný spisovatel Castle. A ač by se to dalo čekat, Beckettová rozhodně není ta, která by bohémskému umělcovi padla ihned do náruče. V této dvojici pevně drží otěže právě ona.

Robin = akce

Robin ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku je ráznost sama. Ničeho se nezalekne, její kariéra je pro ni všechno. Jako moderátorka televizní talkshow musí projít lecčím, ale vždy jde do všeho po hlavě. I když je její osobní život někdy více než zamotaný, vždy má v sobě víru, že vše dopadne tak, jak má.

Fran = humor

Fran je zkrátka Chůvou k pohledání, která dokáže své nedostatky osvětlit tak, aby vypadaly jako přednosti. Začínala jako chůva, končí jako panička dokonalého manžela. A její hlavní zbraní je perfektní humor, kterým oplývají pouze intelektuální jedinci. Intelekt a zábava Fran rozhodně nechybí.

Sběratele kostí můžete sledovat premiérově každé úterý ve 20.15 na Prima love.

Chůvu k pohledání několikrát denně každý den.

Sherlocka Holmese: jak prosté můžete sledovat pravidelně ve středu ve 20.15 na Prima love.

Robin ze sitcomu Jak jsem poznal vaši matku sledujete několikrát denně.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.