Seriály a filmy

2. května 2012 14:00

Petr Souček

Prima love plní vaše sny

Televize Prima love nedávno oslavila své první narozeniny a pro svoje diváky připravila dárek v podobě nových identů. Jejich režie se ujala Maria Procházková a jako téma vybrala promítání televizního snu do reality. Na námětu pracovala s kolegyní výtvarnicí Niké Papadopulosovou.

Nové identy se na Prima love vysílají od 1. května.

Identy čili krátké znělky, které definují tvář každé televize, v tomto případě ukazují rozzářený obličej ženy nebo muže, na který se pak promítá obraz, který zhmotní jejich přání v realitu. Můžete tak například nahlédnout do ložnice manželů, kteří by nejraději byli na pláži, nebo do pokoje mladé dívky, která je poprvé sama s chlapcem, přeneseme se do pokoje studentky, která se místo učení vidí spíše v baru. Dvojí úhel pohledu nabídne mladá dvojice v obývacím pokoji – dívka se vidí ve svatebních šatech a slyší svatební pochod, on ji přitom vidí ve spodním prádle.

„Napadlo nás použít v příbězích promítání na diváky, abychom vyjádřili sledování televize, aniž bychom museli použít banální záběr rozzářené obrazovky,“ popisuje vznik nápadu režisérka Maria Procházková. A dodává: „Ve spotech jde o reakci diváků na to, co v televizi vidí, na emoce, příběhy. Jde o myšlenky, které to v nich vyvolá.“

Promítání představ a snů je plné křehkosti, poetiky a estetiky, které propojují formu s obsahem. Ve spotech hrají lidé, kteří realisticky naplňují představu režisérky pro konkrétní příběhy a situace. Maria měla při výběru volnou ruku, oslovila tak lidi, kteří na ni i v civilu působí podobně. Ani v jednom případě nejde o herce.

„Natáčení bylo radostné, protože všechny bavilo vidět, jak taková věc vzniká. Točili jsme reálné obrazy, promítali na lidi projekce jako z televize, není to postprodukce. Promítali jsme ze dvou projektorů a z meotaru. Pro každý příběh jsme hledali nejlepší způsob jak jej zobrazit. Některé promítané situace jsme točili předem (třeba party v disco spotu o studentce). Jiné jsme snímali a promítali živě (ruce na pohovce ve spotu s mladou dvojicí),“ popisuje vznik spotů režisérka.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.