Poznejte trendy svatebních dortů

Jakákoliv oslava může být záminkou proč si nechat vytvořit u zkušených cukrářů dort. Nejčastěji jsou to svatby a narozeniny. Reality show Báječné dorty vám v pondělí na Prima love ve 20.05 ukážou, jak se takový dort dělá. Vy se podívejte na ty nejlepší svatební dorty za rok 2013!

Podle americké reality show Báječné dorty, se ty nejlepší dorty dělají ve slunné Kalifornii. Jak sami poznáte, takoví obyčejní klienti mají často velice neobyčejné nároky. Chtějí potěšit své blízké a ukázat jim hříšnou sladkostí, jak moc si jich váží. Dort se vytváří zpravidla kvůli nějakému osobnímu úspěchu, k oslavě lidského štěstí, což svatby zaručeně jsou. A láska prochází žaludkem, říká se. Takže svatební dort musí plnit ty nejdůležitější požadavky: musí mít vynikající chuť a musí skvěle vypadat. Estetika dortu je stejně důležitá jako jeho chuť. Tvorba svatebních dortů je pro cukráře jedna z těch nejtěžších zakázek...

Dorty, jež uvidíte v galerii, jsou přesně ty, které všechny kritéria splňují na 100%:

A jaké jsou trendy svatebních dortů?

Dorty s metalickou polevou

Zlato, bronz a stříbro - takový metál se dostávalo dortům už během roku 2012. Metalický vzhled se ale udržel i v ostatních letech a byl jedním z nejoblíbenějších. Odlesky drahých kovů plní hlavně estetickou funkci, nicméně ta svatebním dortům dovává luxusní vzhled, který se rozhodně nestane okoukaným ještě několik let.

Dorty s geometrickou křivkou

Nejoblíbenějším geometrickým vzorem na dortech je poslední dobou vzor, který Angličané označují jako "chevron". Chevron vypadá perfektně právě v metalických barvách jako je třeba zlatá, ale i v těch pastelových dodává dortu elegantní rozměr.

Dorty s (krajkovou) aplikací

Krajka se k svatbě sice hodí a je velice oblíbenou aplikací na tento slavnostní ceremoniál, ale rok 2013 a jeho cukrářské trendy popustily uzdu fantazii a aplikace se rozmohly v daleko originálnějším a barevnějším výrazu. Na dortech můžete vidět drobné květiny, mašle a klidně ve stejné barvě jako dort. Ten potom vypadá jako luxusní tapeta s ornamenty...

Ručně malované dorty

Kromě aplikací byly často vidět na běloskvoucích se dortech jemné tahy štětcem. Ty se pojily do krásných ornamentů, jež měly připomínat přírodu, lásku a jejich věčnost....

Barevné a macaronkové dorty

Třináctka by měla být podle všeho nešťastné číslo, tak proč tento rok trochu nerozveselit! Dorty byly v těch nejroztodivnějších barvách a s různými barevnými kombinacemi. Zatímco bílá vždy patří tradicionalistům, barevné dorty tentokrát patřily všem! Ale jinak to byly slaďoučké macaronky, které zdobily svatební dorty!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.