Seriály a filmy

28. července 2014 22:00

Petra Kloidová

Poznejte tajemství závodníků v pojídání hotdogů!

Smrt jedlíka-šampiona, který zemřel den před důležitou soutěží, řeší Kůstka a Booth. Soutěže v spořádání ledasčeho frčí už nějakou dobu a nejsou výjimkou ani v České republice. Jedna z nejznámějších „světových“ soutěží se však koná tradičně v USA na Den nezávislosti.

Na 4. července

Koláče, hamburgery, hot dogy, a v Čechách třeba knedlíky, ať už na slano nebo sladké. To jsou největší favoriti soutěží jedlíků, které bývají součástí různých oslav a veselic. Když to vezmeme celosvětově, značný nárůst popularity těch „šíleností“ souvisí s oblibou každoroční akce Nathan´s Hot Dog Eating Contest, která se koná 4. července na Coney Island v New Yorku.

Asi netřeba vysvětlovat, co do sebe účastníci tlačí - hot dogy. A nutno říct, že apetit závodníků během čtyřiceti let slušně stoupá. V roce 2001 tak třeba trhl rekord jistý Takeru Kobayashi, který do sebe nasoukal 50 hot dogů a nikdo ho nepokořil dalších pět let. Když už se tak stalo, o dva roky později jich Kobayashi a jeho pokořitel Joey Chestnut spráskali ještě o 19 víc.

Umění cukrářů jsme vám ukázali i tady. Ne vždy musí být totiž hotdogy slané a mastné:

Guinessovka

Mimochodem Kobayashi je držitelem i dalších „stravovacích“ rekordů, což mu vyneslo místo v Guinessovce - krom hot dogů se specializuje na masové koule, sladké „tyčinky“ twinkies, hamburgery a pizzu. Nicméně k sedmdesátce hot dogů se zvládá projíst i Kobayashiho velký konkurent Chestnut. Ač musí být příjem kalorií obrovský, ani jeden ze „šampionů“ rozhodně netrpí obezitou!

Jak na to?

Nic naplat, bez „práce“ nelétají pečení holubi (či hot dogy, pizzy nebo knedle) do úst ani jedlíkům přeborníkům. Mnozí profi pojídači tedy procházejí přísným osobním tréninkem, kdy si zvětšují kapacitu žaludku a rychlost pojídání různými potravinami. Lijí do sebe spoustu vody, ale i zeleninu a saláty, někteří žvýkají gumu, aby „zrychlili čelisti“. Zásadní je prý však „správně“ elastický žaludek…

Další díl Sběratelů kostí uvidíte v úterý ve 21:15 na Prima Love.

(-nov)

Sdílejte článek