Páteční film ukáže odvrácenou stranu internetu: Polapena v síti

V pátek večer uvidíte na Prima love odstrašující případ seznámení po internetu. Protože i to virtuální se postupně stává čím dál tím nebezpečnější... To uvidíte ve filmu Polapena v síti ve 20.15.

Sedmnáctiletá Camije je obyčejná dívka, která touží mít někoho blízkého stejně jako její kamarádky na škole. Láska je něco, co jí chybí. A tak se jako jedna z 30 % lidské populace využívající internet chce seznámit přes internetovou seznamku. Dříve to byly seznamky, dnes už k seznámení stačí pěkná fotka na kterékoliv ze sociálních sítí. Kliknete a hotovo. Camije se jednoho dne takto seznámí s Jakem, do kterého se brzy zamiluje. Jake se v chatu projevuje chytře a mile, dokonce ji umí rozesmát. Dívka však netuší, že nejde o studenta, ale o právě propuštěného trestance…

Druhou polovičku na internetu hledá třetina Čechů

28 % všech Čechů a Češek, kteří žijí sami, hledají partnery právě přes internetové seznamky. Dalších 40 % single populace si takové rande přes internet dovede představit a neodsuzuje ho. Internetové seznamky ještě na konci devadesátých let nebyly rozšířené. Používat internet k seznámení a přiznat to, bylo jen pro silnější povahy. V roce 1997 internetových seznamek využilo pouhých 6 % uživatelů internetu. Dnes je to už 30 %.

K tomu samozřejmě nejsou počítané všechny sociální sítě, přes které je v dnešní době nejsnadnější hledat nové přátele a partnery.

Kyberšikana

Díky všem elektronickým vymoženostem, jako jsou e-maily, různé internetové profily, blogy a mobilní telefony, se z příjemných momentů strávených na internetu může stát přímo peklo. Kyberšikana je druh šikany, který využívá elektronické prostředky. Pokud se neseznámíte stejně jako hrdinka našeho sobotního příběhu přímo s člověkem, který se vydává za úplně někoho jiného (internet mu to totiž velkoryse povoluje a nabízí), může se vám stát cokoliv. Hacker na druhém konci světa se vám nabourá do e-mailu, kde skladujete intimní fotografie s partnerem. Neudělá nic jiného, než že je rozešle všem kolegům ve vaší práci a do vedení. Změní vám piny a bankovní účty. Posílá tisíce e-mailů denně, aby vám otrávil život.

Několik případů kyberšikany skončilo sebevraždou. Jak skončí příběh Camije?

To uvidíte na Prima love v pátek ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.