Noc v Muzeu: Co se odehrávalo za filmovými kamerami?

Co se odehrávalo během natáčení bláznivé komedie Noc v Muzeu? To by vás nenapadlo. Dokud neřeknete heslo: Ben Stiller. A máte zaručeno, že o bláznivé historky nebude nouze...

Prima love v neděli představí americkou komedii s Benem Stillerem. Toho můžete znát ze všech šílených komedií (slovo bláznivé je příliš nudné). Máte pravdu, mozek na ně nepotřebujete, ale smát se budete zaručeně. Ben Stiller je totiž komik a král všech scén, kdy z něj filmový chaos udělá totálního filmového blbce. S tím největším stěstím skončí nahý v centru New Yorku s hlavou narvanou v kýblu a růžovou kabelkou.

My jsme pro vás vybrali několik zajímavostí o filmu Noc v muzeu, kde Stiller zase exceloval. Tyhle filmové historky by vás totiž jen tak nenapadly:

1) Jelikož je Ben Stiller už taková hvězda (a oprávněně), přesunulo se místo natáčení. Původně se mělo natáčet v Montrealu, ale nakonec to byl Benův oblíbený Vancouver.

2) Přestože můžete ve filmu vidět několik společných scén s Benem Stillerem a Owenem Wilsonem, na place se potkali jen jednou. Všechny scény, ve kterých mluví Stiller s postavou Jedadiah, byl Wilson nahrazen párátkem. Owen Wilson dotočil všechny scény o tři měsíce později.

3) Film s obrovským rozpočtem (110 miliónů dolarů) zažil velká personální zemětřesení.Film měl původně točit Stephen Sommers, ale odstoupil kvůli rozdílným představám o filmu. Oficiálně řečeno. Alan Silvestri nahradil skladatele Johna Ottmana při psaní soundtracku.

4) Zmiňované muzeum bylo kompletně postavené ve studiu ve Vancouveru a bylo inspirováno Národním muzeem v New Yorku. New York filmaři využili pouze pro externí záběry.

5) Podívejte se dobře na opičku na fotce. Tahle opička Dexter byla několik týdnů trénována, než se naučila fackovat. Opička se jmenuje ve skutečnosti Crystal. Možná by příště mohli zvolit klokana, ten rovnou boxuje.

6) Návštěvnost Národního muzea v New Yorku se díky filmu zvedla o 20 %. Diváci nejspíš doufali...

7) Možná si jí nevšimnete, ale malou roličku Ben Stiller uštědřil i své vlastní matce. Anne Meara představuje ženu v pracovní agentuře a znáte ji nejspíš ze seriálu Sex ve Městě, kde hrála bláznivou matku Steva. Inu, jaká matka... takový film.

Chcete vědět o filmu něco víc? Podívejte se zde. A hlavně se nezapomeňte v neděli večer podívat ve 20.15 na Primu love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.