Nikdy nemůže být tak hrozně, aby to čokoláda nezlepšila: 5 nej receptů

Pokud také trpíte stejně vášnivým vztahem k čokoládě jako my, vítejte v nebi. Vybrali jsme pro vás pět nejlepších čokoládových receptů, u kterých můžete nechat svoji hříšnou duši. Čokoláda je kolikrát ten nejlepší psycholog. Připravte se na čokoládovou jízdu...

Pod takovým nánosem čokolády si budeme muset zopakovat, proč je čokoláda to nejlepší, co vás může potkat. Čokoláda obsahuje theobromin, látku, která je blízká kofeinu. Má stimulační až afrodiziakální účinky. Theobromin má pozitivní vliv i na hubnutí. Ale musíme se podívat pravdě do očí, vzhledem k tomu, že čokoláda je jako celek kalorická bomba, hubnoucí účinek nemá moc šanci se uplatnit. V čokoládě můžeme najít i flavonoidy a polyfenoly, látky s antioxidačním účinkem, jež působí příznivě na stav cév.

A jsme konečně u hormonů štěstí

Čokoláda je zdrojem hořčíku, který pozitivně působí na funkce mozku a navíc chrání tělo před srdečními chorobami, mrtvicí, ledvinovými kameny, vysokým krevním tlakem a podporuje růst kostí. V kakaových bobech je kromě toho obsažen tryptofan, jehož přeměnou vzniká serotonin – říká se mu hormon dobré nálady.

1) Čokoládový dort

Čokoládový dort. Foto: archiv Gurmet

Pokud si chcete užít čokoládový orgasmus, podívejte se na RECEPT.

2) Čokoládová pěna s mátou

Čokoládová pěna. Foto: Česko vaří s Pohlreichem

Čím kvalitnější čokoládu zvolíte, v tomto případě alespoň 70%, tím lepší nadýchanou pěnu budete mít. A představte si ten mátový akcent na jazyku. Nezvyklá chuť, ale naprosto originální. Koukněte na RECEPT.

3) Domácí snickers

Domácí Snickers. Foto: Kuchařinka.cz

Jestli milujete čokoládové tyčinky, tak si můžete vyrobit své vlastní. Výhodou je, že podle vašeho přístupu, mohou být také o dost zdravější než jsou ty, které si kupujete (což jsou v podstatě dobře navoněné ztužené tuky). RECEPT najdete tady.

4) Banán s čokoládovou-kokosovou omáčkou

Banán s čokoládovo-kokosovou omáčkou. Foto: isifa.com

Hutnou chuť banánu můžete vždycky podpořit i hutnou chutí čokolády. Španělské přísloví neříká jen tak pro nic za nic, že myšlenky by měly být jasné a čokoláda hustá. Přesvědčte se sami v RECEPTU.

5) Čokoládový krém s mascarpone

Čokoládový krém s mascarpone. Foto: S Italem v kuchyni II.

Pěna a krém je rozdíl! Uvidíte to hlavně v chuti, jak se vám bude tenhle krém rozplývat na jazyku. Mascarpone dodá krému tu správnou hutnou chuť, která naopak působí svěže. RECEPT najdete tady.

Další recepty na čokoládová potěšení najdete na našem webu Prima Fresh.

Silvestr s Primou Love!

Také vás nebaví silvestrovské veselí za zvuků petard? Ty z nás, které chtějí strávit poslední den v roce 2012 v klidu domova, i tak můžou prožít večer plný zábavy, zvratů, lásky a luxusu! Prima Love vám ukáže silvestr, z kterého vás hlava bolet nebude.

Keenu Reeves v listopadové romanci

O naší klasickou seriálovou nabídku vás nepřipravíme ani na silvestra. Ale večírek posledního dne v roce začne romancí s rozervaným Keenu Reevesem. Listopadová romance (20:00 hod.) je tak trochu bláznivý příběh o dvou lidech, kteří se svým životním stylem nepřibližují ani omylem. Keenu Reeves v roli tvrdého kariéristy potká velice netradiční dívku Saru (Charlie Theron). Sara se bude snažit během jednoho měsíce ukázat svět v jeho lepší perspektivě.

Svět celebrit

Po Listopadové romanci se vrátíme do prostředí, které důvěrně známe. Životy českých celebrit podrobně rozebere Martina Gavriely v pořadu Top Star Love (22:05). Jak české celebrity slavily Vánoce? Jaké dárky chystaly pro své nejbližší?

A sex (nejen) ve městě

Ve 22:40 se rozběhne další epizoda úspěšného seriálu Sex ve městě. Carrie se nikdy nebojí zeptat, a tak se dozví, že pan Božský se už nikdy nehodlá ženit. Ani s Carrie, autorkou novinářských sloupků o sexu. Ani její přítelkyně Charlotte to nemá lehké, přestože potká nejlepšího milence na světě. Pan Zajíček je sice návykový, ale také na baterky….

Od 23:15 až do silvestrovské půlnoci prožijeme v záři luxusu a celebrit společně s pořadem Top Star. Silvestr plný zábavy, vztahů, lásky a leckdy šťastných konců, ten prožijete s Primou Love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.