Nejslavnější kanadský šéfkuchař na Prima love

Ricardovy recepty Foto: Ricardovy receptyFoto: All

Nejpopulárnější televizní šéfkuchař Ricardo z kanadského Quebecu vás s hravostí sobě vlastní naučí připravovat výborná jídla pro každou příležitost. Jeho filozofií je nakupovat místní ingredience a jíst s rodinou a přáteli. Od středy 27. 6. bude předvádět své kuchařské umění divačkám Prima love.

Originální název: Ricardo And Friends
Kanada 2006–2009, Ricardo Media Inc.
Žánr: pořad o vaření
Série: 1.–3.
Premiéra / repríza: premiéra
Počet epizod: 3x 26
Délka epizody: 30 minut
Účinkují: Ricardo Larrivée

 

O pořadu

Ricardo Larrivée – pro kamarády jednoduše Ricardo – je nejslavnější kanadský šéfkuchař. Pro svou pohodovou osobnost, vtip a charisma je označován jako „kanadská odpověď na Jamieho Olivera“. Jídlo považuje za něco, co by se mělo sdílet s přáteli, slavit a užívat.

 

Pořad Ricardovy recepty je unikátní v tom, že se nezaměřuje jen na technologii přípravy jídla, ale i místní tradice a výrobu ingrediencí. Ricardo cestuje po provincii Quebec a hledá ty nejlepší suroviny od místních pěstitelů a dodavatelů, aby z nich připravil několik báječných jídel. Natáčí přímo na farmách a ve výrobnách a ukazuje, jak se daná plodina nebo přísada pěstuje a zpracovává. Svou lásku k vaření přenese i do vaší kuchyně pomocí řady řádně otestovaných a různorodých receptů a poradí vám, jak připravit pokrm pro každou příležitost. Od nóbl večeře, kterou oslníte šéfa, až po rychlé a snadné občerstvení, které budete mít na stole za chvilku. Zaměřuje se na pokrmy, jež zvládnete do 30 minut, zajímavé snídaně a svačiny, jídla vhodná k zmrazení a ohřátí i oblíbené dětské mňamky. Pochopitelně nechybí silný francouzský vliv. Provincie Quebec je velmi frankofonní, což se odráží i v místní pestré kuchyni. Ricardo nakonec své mistrovské výtvory prostře přátelům a společně si na nich pochutnají. Už se vám sbíhají sliny? Kulinářské dobrodružství začíná!

 

 

Ricardo Larrivée

Jméno Ricardo Larrivée už zná v Quebecku každý. Proslavil se pořadem Ricardovy recepty na stanici Food Network a úspěšnou knihou Weekend Cooking. V Ricardově domovské provincii je jeho každodenní pořad o vaření nejsledovanější ranní rozhlasovou relací. Dělá ho už sedm let. Ricardo vystudoval hotelový management a kariéru začal v 80. letech v pohostinství. Přímo vařit se nikdy neučil a ani nepracoval v kuchyni. Při každodenní rutinní práci v restauraci by neměl čas na své kulinářské experimenty. Ricardo má dobrou vyřídilku a osobní šarm, a proto jeho bujará povaha hledala nové příležitosti. Zkusil to v médiích a brzy pracoval pro Radio-Canada v Saskatchewanu. Jako zdvořilý moderátor ve volném čase připravoval kolegům jednoduchá i složitá jídla a brzo si vysloužil pozici reportéra přes gastronomii v Radio-Canada v Regině. Když se vrátil do Quebecu, spojil své velké vášně a vysílal nové recepty a reportáže o jídle z rádia i televize. Také oblažoval čtenáře montrealského deníku La Presse pravidelným sloupkem o vaření. Moderuje dva televizní gastronomické pořady. Ricardo ve francouzštině a Ricardovy recepty v angličtině. Žije s manželkou a třemi dcerami.

 

 

Vybrané Ricardovy recepty


Polévka Choisy

 

Ingredience:
2 polévkové lžíce másla
3 hrnky nakrájených brambor
1 větší cibule
2 hrnky mléka
3 hrnky kuřecího vývaru
6 hrnků salátu
16 cherry rajčátek
zakysaná smetana

 

Na tuto plévku můžete použít jakýkoli salát kromě nahořklého, jako je třeba čekanka. Endivie poslouží stejně dobře. Nejprve v pánvi rozpustíme dvě polévkové lžíce másla, na kterém osmažíme jednu větší cibuli. Zatímco se nám cibulka smaží, nakrájíme brambory – potřebujeme jich tři hrnky. Na cibulku dáme dva hrnky mléka, tři hrnky kuřecího vývaru a nakonec brambory. Vše přivedeme k varu a necháme vařit dvacet minut. Pak se podíváme, jestli jsou brambory uvařené. Pokud ano, nastal čas přidat šest hrnků salátu. Zdá se, že je to hodně, ale za chvilku toho bude polovina. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit asi čtyři minuty, pak už jen vše dochutíme kořením, nalijeme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Pokud je polévka z nějakého důvodu moc hustá, přidejeme trochu kuřecího vývaru. Nemusíme to přelévat do hrnce, můžeme servírovat přímo na talíře. Jako ozdobu použijeme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka a ozdobíme lžící zakysané smetany.

 

Lívance s borůvkovou polevou

 

Borůvková poleva:
1,5 hrnku borůvek
0,5 hrnku cukru
¼ hrnku jablečného džusu
lžička citronové šťávy

 

Na polevu potřebujeme jeden a půl hrnku borůvek, půl hrnku cukru, čtvrt hrnku jablečného džusu, a abychom chuť borůvkové polevy zintenzívněli, přidáme lžičku citronové šťávy. Přivedeme vše k varu a na mírném ohni necháme asi pět minut vařit. Poté necháme odstát.

 

Těsto:
0,5 hrnku podmáslí
¼ hrnku javorového sirupu
hrnek polohrubé mouky
lžička prášku do pečiva

 

Na přípravu těsta budeme potřebovat tři mísy; do první si dáme všechny mokré přísady, druhou si necháme na bílky a třetí na suché přísady. Bílky oddělíme od žloutků, ke žloutkům přidáme půl hrnku podmáslí a místo cukru tam dáme čtvrt hrnku javorového sirupu a vanilku. Všechny přísady smícháme dohromady. K suchým přísadám patří hrnek polohrubé mouky, kterou před použitím promícháme. Přidáme lžičku prášku do pečiva, pořádně to promícháme a pak přisypeme suché přísady do mokrých. Následuje výroba bílkového sněhu, který musí být pořádně tuhý. Tenhle recept často dělám i bez sněhu, výsledek je také skvělý, ale s bílky je to nadýchanější. Když se chystáme smíchat sníh s takovouto směsí, dáme ho tam nejdříve třetinu, zamícháme a potom přidáme ten zbytek. Snažíme se těsto se sněhem promíchávat velmi opatrně, protože to opět bude znát na výsledku. Těsto na lívance máme hotové, borůvkovou polevu taky, teď už nezbývá než servírovat.

Videoarchiv
Všechna videa
TV program Celý program
Právě vysíláme
Volejte věštce - nový Foto:
00:05 02:15
18%
DNES V TVOhnivý kuře Foto:
20.15
DNES V TVShow Jana Krause - 18.1.2013 - Obrázek 1 Foto:
21.35
DNES V TVDruhá šance Foto:
20.15
DNES V TVKde hnízdí smrt Foto:
22.45
DNES V TVDruhá šance Foto:
20.15
DNES V TV
21.10

reklama

//Relaxujte s~chutí, přinášíme 5~tipů 16.5.-22.5.2016