Seriály a filmy

23. července 2014 08:00

Petra Kloidová

Nejlepší kamarád Jeana Reno je Sarkozy - aneb 10 věcí, které o něm nevíte

Jeana Rena nepřehlédnete. Se svou výškou a jedním z nejvýraznějších profilů ve filmovém průmyslu, tohoto Španěla nepřehlédnete. Ano, čtětet dobře. Jean Reno je sice bytostně spojený jako vývozní artikl Francie, jeho kořeny však najdete úplně jinde. Ale to se dozvíte v článku.

Jeana Rena jste mohli sledovat pravidelně na Primě v kriminálním seriálu Zločiny nad Seinou. A právě dnes uvidíte poslední završení kriminálního seriálu na Prima love ve středu ve 20.15. Reno bude řešit mystickou vraždu v katakombách.

I v tomto seriálu hraje tvrdého vyšetřovatele, který si nenechá věšet bulíky na nos. A tyto role drsňáků mu jsou přisuzovány už od začátky jeho herecké kariéry, která však nebyla tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát.

Podívejte se na 10 věcí, které jste o vysokém nosáči netušili.

1) Jean Reno je synem španělským emigrantů. Narodil se v Maroku v krásném městě Casablanca. Jeho rodiče jsou totiž španělští imigranti, kteří do Francie utekli před režimem generála Franka.

2) Jeho původní jméno je Juan Moreno y Herrera Jiménez. Do Francie se odstěhovali v jeho dvanácti letech. Juan měl jediné štěstí, že v Maroku se mluví francouzsky, tudíž ho žádné jazykové bariéry nečekaly.

3) I když vystudoval francouzskou konzervatoř, jeho první filmová role ho potkala až ve třiceti letech.

4) Ten, kdo mu nastartoval kariéru byl francouzský režisér Luc Besson. Po snímcích Le Dernier Combat a Magická hlubina ho Besson proslavil zejména rolí v Brutální Nikitě (1990) a ještě klíčovější rolí nájemného vraha v nihilistickém dramatu Leon (1994), kde se objevila malá Natalia Portman.

5) Svědkem na svatbě mu byl sám ex-prezident Nicholas Sarkozy.

6) Přestože hraje tvrďáky, kteří nejdou pro ránu daleko, sám násilí nesnáší. V dospělém věku se prý nikdy nepopral.

7) Rád vzpomíná na období konzervatoře, která ho naučila, jak správně vejít do dveří a udělat dobrý dojem. "Je to magie a jsem za to vděčný," říká Jean.

8) Přestože už je ve třetím manželství, francouzská média o jeho osobním životě příliš nepíší. Bude to takový náš francouzský Karel Roden. A to má Jean Reno z každého manželstvé dvě děti. S poslední manželkou, bývalou modelkou, se mu poslední syn narodil v roce 2011.

9) Už byl několikrát tváří počítačových her, sám je ale nehraje. Momentálně je to japonská hra Onimusha 3. Sám však nechce, aby jeho děti seděli u počítačových her.

10) Jeana Rena nepřehlédnete, měří totiž úctyhodných 191 centimetrů.

Podívejte se na poslední díl Zločinů nad Seinou již dnes ve 20.15 na Primě:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.