Na Love uvidíte opravdové příběhy z Motola: Chlapci s nádorem zachránili ruku!

Opravdové příběhy z Nemocnice Motol můžete sledovat večer na Prima LOVE v pondělí ve 22.10. Tentokrát uvidíte, jak se lékaři pokusí zachránit mladému chlapci ruku, v které má nádor.

Všechny díly Nemocnice Motol můžete sledovat online na PrimaPLAY

Martinu Mazánkovi (10) lékaři objevili nádor pažní kosti. Nejdřív chlapec prodělává chemoterapii, poté přijde na řadu i chirurgické řešení, při němž mu má být odebrána část lýtkové kosti, kterou pak lékaři nahradí nádorem zasaženou pažní kost.

Doktor Schovanec se domnívá, že hybnost bude zachována a jeho mladý pacient bude moci svoji ruku používat jako dříve. Komplikovaná operace trvala 10 hodin. Nejdříve byl odebrán štěp z lýtkové kosti, byla vyříznuta nádorem zasažená část pažní kosti, poté lékaři provedli usazení štěpu a jeho fixaci pomocí drátu.

Nakonec chirurgy na sále doplnil i cévní specialista, aby správně zrekonstruoval všechny cévy. Po operaci je Martin odvezen na JIP a jeho maminka už netrpělivě čeká na ošetřujícího lékaře. MUDr. Schovanec potvrdí, že vše probíhalo bez komplikací. Martin se zotavuje skutečně rychle a brzy se začne hýbat. Dnes, dva roky po zákroku, vypadá Martin velice dobře. Jeho ruka je plně funkční, jako by žádnou operaci neprodělal.

Skuteční pacienti, opravdoví lékaři, odhalení i těch nejtěžších diagnóz, včetně unikátních záběrů z operačních sálů. Poslední díl cyklu Nemocnice Motol již v pondělí na Prima LOVE ve 22.10!

NA DRAMATICKÝ PŘÍPAD SE MŮŽETE PODÍVAT NA PRIMAPLAY TADY

Sdílejte článek
Štítky Prima Love

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.