Muži sobě: Fotí se s ponožkami na penisu!

Internetový svět právě vytváří další fenomén na sociálních sítích. Začali s ním britští muži v rámci kampaně s názvem "Cock in a sock". Kampaň se snaží rozšířit povědomí o rakovině varlat a podporuje muže, kteří touto nemocí onemocněli. Z kampaně vznikl instagramový fenomén.

Muži umírají dříve než ženy. Jeden z důvodů, proč tomu tak je, je fakt, že muži nechodí k lékaři, prostě se vyhýbají lékařským kontrolám jako čert kříži. Fňukat, že vás něco bolí, totiž není dostatečně mužské. Zatímco ženy se starají o svá těla daleko zodpovědněji a povědomí o nejčastějších vážných chorobách, kterými trpí, je rozšířené díky velkým zdravotním kampaním.

Mužské tělo nemusí být záhadné jen pro ženy, ale jak se ukazuje v různých vědeckých studiích, kolikrát je to velká záhada i muže. Rakovina varlat postihuje nejvíce bílé muže okolo 25–35 let. Je zajímavé, že v některých státech je diagnistikováno s touto nemocí více mužů než v jiných (ve Švédsku je to až 3krát vyšší počet než v Čechách). I přesto u nás počet nemocných radikálně roste od roku 1985. Ročně je v České republice zaznamenáno 9 případů na 100 000 obyvatel.

O letošním Movemberu mluvil i Tomáš Klus, který se k hnutí připojil:

Movemeber po celém světěV Austrálii v roce 2003 vzniklo hnutí Movember, které upozorňuje na formy mužské rakoviny. Zatímco v současné britské kampani je znakem penis v ponožce, účastníci hnutí Movemeber nosí celý měsíc knír. Ti, kteří vládnou angličtinou, odvodí, že knír se nosí v listopadu (novemeber). Během jedenácti let se podařilo vybrat hnutí Movemeber celosvětově přes 60 milionů dolarů.

Penis v nadkolenkách a filantropické mužské cítění

Britská kampaň "Cock in a sock" zabodovala okamžitě možná proto, že muži si prostě nenechají ujít příležitost ukázat svoji chloubu. Na Instagram už posílají svoje nahé fotky i muži z různých koutů světa. Zajímavý je však výběr ponožek, které zcela dokreslují mužské ego. Všimněte si, jaké si muži vybírají. Většinou jsou to samozřejmě nadkolenky, ti ostatní nosí pořádně nadýchané zimní ponožky, které dovedou zvětšit objem!

A tak je na světě nový hashtag #CockInASock, který kvitují hlavně ženy a všichni excentricky naladění muži, jež se můžou ukázat. Účel světí prostředky a fenomén nahých mužů v ponožce dokázal vyzdvihnout i problematiku mužského zdraví. A teď zbývá jedna otázka: Chytnou se i čeští muži?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.