Místo činu řeší milostný trojúhelník: prožil ho Woody Allen, ale i Ingrid Bergman

Poměrně originální vraždu má ve čtvrtek ve 20.15 na Prima love k rozřešení komisařka Inge Lidndström. Během případu rozkryje i tajný milostný trojúhelník. Tyto vztahy nejsou jen filmové. Ovládly i životy slavných jako třeba Woodyho Allena, Ingrid Bergman a Anny Boleyn...

Poměrně originální vraždu má ve čtvrtek k rozřešení komisařka Inge Lidndström. Musí totiž vypátrat vraha, který zavřel jistého podnikatele v sauně – a ten to nepřežil. Už od začátku je přitom jasné, že vyšetřování bude mít pikantní pozadí, manželka podnikatele si totiž začala s jeho výrazně movitějším obchodním partnerem. Stal se oběti osudným právě milostný trojúhelník?

Femme fatale raného novověku

Patří mezi nejslavnější ženy historie, v Anglii díky ní došlo k pořádné změně poměrů a nakonec skončila o hlavu kratší. Řeč je o Anně Boleyn, šlechtičně, která (pravděpodobně velmi promyšleně) okouzlila krále Jindřicha VIII.

Natalie Dormer si zahrála tuto ženu v seriálu Tudorovci

Ten se kvůli ní (a naději na mužského potomka) neváhal rozvést se svou první ženou Marií a tím pádem i rozkmotřit s Vatikánem. Založil si vlastní církev, oženil se s Annou, ale manželství se kulantně řečeno nevydařilo. Anna nejdřív porodila dceru Alžbětu, další těhotenství nedopadlo a za pár let ji nechal popravit sám Jindřich. Ten se později stihl oženit ještě 4x.

Ingrid přišla o fanoušky

Velký skandál na přelomu 40. a 50. let způsobil i trojúhelník Bergman – Rossellini – Lindstrom. Slavná herečka Ingrid Bergman, toho času vdaná za doktora Petera Lindstroma, si se slavným režisérem začala během práce na filmu Stromboli. Americké publikum to velmi pobouřilo, Ingrid Bergman přitom do té doby byla, třeba díky kultovnímu snímku Casablanca, velmi oblíbená.

Ingrid Bergman ve filmu Cassablanca

Bergman opustila manžela i dceru a provdala se za Rosselliniho, s nímž měla dohromady tři děti a natočili spolu sedm dalších snímků. Ani toto manželství však nevydrželo a v roce 1957 se rozvedli. Mimochodem jedním z jejich společných dětí je známá herečka Isabella Rossellini.

Woodyho temná místa

Nevěra Ingrid Bergman byla pobuřující spíš v kontextu své doby, ta Woodyho Allena je poněkud kontroverzní pořád. Slavný režisér si totiž na začátku devadesátých let začal s adoptivní dcerou své tehdejší manželky Mii Farrow Soon-Yi Previn.

Farrow sirotu z Jižní Koreje adoptovala jako sedmiletou v roce 1977, ještě se svým bývalým partnerem. Jenže v roce 1992, po dvanáctiletém soužití s Allenem zjistila, že slavný režisér je jí nevěrný právě s její adoptivní dcerou. Následoval bouřlivý rozchod, zášť, která trvá dodnes a také – prý též dodnes – šťastné manželství Allena se Soon-Yi Previn. Vzali se v roce 1997, vychovávají dvě adoptivní děti a od sebe je dělí 35 let. Woody Allen je v této době obviněn svou další dcerou ze sexuálního obtěžování.

Jak figuroval trojúhelník ve vraždě muže v Místo činu: In flagranti? Sledujte ve čtvrtek od 20.15 na Prima love.

Šárka Novotná

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.