Máme pro vás recept na pizzu, která vám pomůže zhubnout

Na pizze je nejlepší těsto v kombinaci s náplní. Ale právě ono je plné sacharidů a přispívá k pár kilům navíc. Nové číslo kulinářského časopisu Fresh vám nabídne mimo jiné i recept na pizzu, která je z trochu jiného těsta.

Od 16. září najdete na stáncích nové podzimní číslo časopisu Prima FRESH nabušené těmi nejlepšími recepty... A je jich úctyhodných 79 kousků, což už je obsah hodný kuchařské knihy! V tomto případě ovšem za cenu časopisu.

Největší prostor je ve časopisu Fresh věnován bramborám – na první pohled obyčejná surovina, ale o to víc je univerzální a vykouzlit z ní můžete tolik překvapivých lahůdek, že by byla škoda používat tyhle hlízy pouze jako přílohu.

Vyzkoušejte například pečené hranolky podle Jamieho Olivera nebo dokonalý klenot ze Savojských Alp, zapečený pokrm Tartiflette.

Květák na všechny způsoby

Stejnou pověst má v našich končinách květák, obyčejně ho smažíme nebo z něj děláme polévku, ale tahle bělostná hlávka klame tělem. Dá se připravit na tolik způsobů!

Foto: Johana Pošová

Pizza placka z květáku

Hit vegetariánské kuchyně posledních let, v němž květák našel úplně jiné – a opět naprosto skvělé – postavení.

NA 4 PORCE / PŘÍPRAVA: NAD 30 MINUT

½ květáku

½ hrnku nastrouhaného sýra (různé druhy, nejlépe italského typu)

¼ hrnku nakrájené petrželky

1 vejce

1 stroužek česneku, nasekaný

sůl a pepř

1. Květák rozstrouhejte ideálně v robotu (ručně je to dost velká práce, ale jde to také) strouhacím nástavcem na drobenku a pak ji vařte v páře asi 15 minut. Přesuňte do mísy a nechte vychladnout.

2. Troubu předehřejte na 230 °C. Plech vyložte papírem. Květák promíchejte se sýrem, petrželkou, vejcem, česnekem, solí a pepřem. Na plechu vymačkejte do tvaru placky a pečte ji asi 15 minut, až lehce zhnědne.

3. Chcete-li, můžete ji rovnou obložit podobně jako pizzu podle své chuti, ale s náplní to nepřehánějte, placka je vynikající sama o sobě.

O novém čísle časopisu Fresh se více dozvíte tady:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.