Lucy Liu: 4 mezníky v kariéře. Kdy se vám líbila nejvíc?

Hollywoodskou herečku Lucy Liu můžete sledovat na Prima LOVE v Sherlockovi Holmesovi jako neotřelou dr. Watson. Americkou Asiatku však znáte i z jiných televizních seriálů a hlavně filmů.

Už tuto středu Sherlock Holmes řeší vraždu muže, kterému byla po smrti utržena ruka. Měl k ní připoutaný kufřík s diamanty, které načerno prodával. Sledovat příběh můžete ve 20.15 na Prima LOVE.

Než se pustíte do dalších dobrodružství Joan Watson po boku geniálního Sherlocka, zrekapitulujte si její největší úspěchy v kariéře, kvůli kterým ji zná celý svět.

Drsná právnička s Ally McBeal

První výraznou rolí Lucy Liu byla role právničky Ling Woo v kultovním seriálu Ally McBeal na konci devadesátých let. Lucy ztvárnila Ling skvěle a dodnes si pamatujeme její libůstky a charakteristiku: přísná, jedovatá, chladná a zároveň velmi půvabná právnička patří k nejlepším postavám této devadesátkové kultovky.

Kill Bill

O pár let později si zahrála další skvělou roli O-Ren Ishii, excelentní vražedkyni, které jde (doslova) po krku pomsty lačná Beatrix Kiddo. Za O-Ren Ishii se vypraví do Tokia, kde vede bandu nebezpečných zabijáků, a jejich závěrečný střet patří mezi nejpůsobivější scény Tarantinova opusu.

Charlieho andílci

Jako „Charlieho andílek“, ultraschopná vyšetřovatelka, se po boku Cameron Diaz a Drew Barrymore zase představila ve dvou stejnojmenných akčních komediích. Mimochodem, před natáčením absolvovala tříměsíční intenzivní trénink bojových umění. (Se šmrncem ztvárnila i vražedkyni Kitty Baxter v oscarovce Chicago! Naivní romantičky zkrátka asi nejsou její parketa.)

Přísná Joan Watson s Sherlockem

Jednou z největších výzev však pro Lucy byla Joan Watson. Jednomu z nejslavnějších vyšetřovatelů a lékařů v jednom se tedy poněkud změnil gender. I jeho parťák Sherlock Holmes není to, co býval – momentálně žije v New Yorku a je oficiálně závislý na drogách.

Liu musela Joan ztvárnit tak, aby předsudky překonala a diváci si tuto postavu oblíbili. Povedlo se! Inteligentní, schopná a disciplinovaná Joan v podání Lucy Liu obměkčila srdce mnoha fanoušků Sherlocka a seriál, který byl dlouho vyhlížen s obavami, už jede v zahraničí druhou sezonu!

V dnešním díle Joan s Sherlockem řeší vraždu mechanika, která má hlubší kořeny, než předpokládali.

Sherlock Holmes: Jak prosté dnes ve 20.15 na Prima LOVE!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.