Móda a krása

8. července 2017 22:00

Petra Kloidová

Láska s vůní čokolády: 5 věcí, které dělají Francouzi lépe

Láska s vůní čokolády - upoutávka

Francie je místo, kde najdete jednu z kolébek vysoké kultury. Umění a láska, to šlo Francouzům vždycky moc dobře. Na Prima LOVE uvidíte ve 20.15 tuto neděli kouzelný francouzský snímek Láska s vůní čokolády. Protože nesmělá láska je možná ještě o něco krásnější...

Co uvidíte na Prima LOVE tuto neděli?

Láska je křehká. A o něco křehčejší je ve chvíli, kdy ji prožívají dva patalogicky nesmělí lidé. To, že se vůbec takoví lidé potkají je zázrak, ale stále není vyhráno.

Sympatická Angélique nastupuje do malé firmy vyrábějící čokoládu. Se svým šéfem Jeanem-René má společnou nejen lásku k této pochoutce, ale také velkou nesmělost. Dokáže jejich láska překonat strach ze všeho?

To vše uvidíte na Prima LOVE ve 20.15 tuto neděli Láska s vůní čokolády.

Francouzi a Francozky jsou hrdým národem, kteří milují svou kulturu. Co si budeme povídat, zbytek světa ji miluje také. Ačkoliv nevymysleli pizzu a nemají americké vybělené úsměvy, celý svět si o nich myslí, že vymysleli lásku a umění se rodí přímo v Paříži.

Co dělají Francouzi lépe než my? Máme pro vás pět zásadních věcí, u kterých se od nich můžeme inspirovat.

1) Dlouhé večeře

Jestli něco Francouzi opravdu ovládají dokonale, tak je to jídlo. Pro Evropany trochu nezvyklé (ne nadarmo se Francouzům říká zabožrouti, že), ale když na něj jednou přistoupíte, z luxusních tříchodových večeří se vám nebude chtít slevit. Večeře totiž není rychlá dvacetiminutovka u televize, ale všichni přátelé se sejdou u stolu a komunikují. Víno je samozřejmostí, stejně jako sýr na konec.

2) Láska

Paříž je město lásky, Francouzi by tak měli být experti na lásku. A zatím to tak podle všech literárních děl a filmů vypadá. Jejich láska je nesmělá, křehká a dost netradiční. Sladkou a dokonalou lásku si nechte pro Američany.

3) Francouzský polibek

Ten byl nejspíše podle názvu vymyšlen právě ve Francii, narozdíl třeba od polibku australského.

4) Vůně

Když ve Francii potkáte staříka s babičkou, můžete si být jistí, že voní tím posledním parfémem značky Chanel. Mladí muži voní přesně tak, aby to nebylo málo, ani moc. Přesně tak, to má být.

5) Stávky

Ano, to bychom nebyli my Češi, abysme si zlomyslně nerýpli. A ano, Francouzové a jejich stávky v jakémkoliv oboru si dovedete jen představit, patří neodmyslitelně k sobě. Za všechno možná může jejich přístup k životu, který je o dost socialističtější, než máme my ostatní. Stát dohlíží na to, aby měli dostatek času i na svou rodinu atd.

Sledujte francouzskou romantickou komedii Láska s vůní čokolády na Prima LOVE už tuto neděli.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.