Kůstka řeší vraždu čarodějnice. Mrkněte na ty nejznámější z popkultury

Po vrahovi ženy, jež byla údajně čarodějnicí, pátrají Kůstka a Booth v úterním díle Sběratelů kostí. Kdo jí šel po krku? Téma čarodějnictví a magie láká scenáristy i spisovatele spoustu let. O salemských procesech už jsme psali, tentokrát se seznamte s nejslavnějšími čarodějnicemi popkultury.

Hororový Eastwick

Jedna z klasik Hollywoodu 80. let. Trojka hereckých hvězd první velikosti – Michelle Pfeiffer, Susan Sarandon a Cher zde ztvárňují čarodějky Alexandru, Sukie a Jane, které si na maloměstě v Nové Anglii vysní „ideálního muže“. Náhle do města přijíždí tajemný Darryl Van Horn (Jack Nicholson) a spustí se řetězec událostí, které vedou k tragédii… Snímek natočil George Miller na základě románu Johna Updika a slavil velký úspěch. A „Ďábel“ Jack Nicholson je v něm prostě ďábelský.

Parta z Harryho Pottera

Tady je opravdu z čeho vybírat. J. K. Rowling se svou ságou o čaroději Harry Potterovi dobyla srdce milionů fanoušků fantasy po celém světě a díky ní ožila na papíře a později i na filmovém plátně celá banda více či méně sympatických čarodějnic. Jednou z nejslavnějších je určitě Minerva McGonagall, moudrá profesorka (ve filmu ztvárněná výbornou Maggie Smith). Další pak Hermiona v podání Emmy Watson. A pozornost poutá i šílená Bellatrix Lestrange. Té dala podobu talentem pro (nejen) excentrické role pověstná Helena Bonham Carter. Nelze zapomenout ani na maminu Molly bijící se za svou rodinu.

Kouzelné sestry

Na čarodějnické téma zabrnkal také seriál Čarodějky. Sestry Phoebe (Alyssa Milan), Piper (Holly Marie Combs) a Prue (Shannen Doherty) vlastní knihu kouzel, bojují s démony a ještě jsou u toho vtipné. Každá disponuje speciální vlastností – Prue telekinetickými schopnostmi, Piper umí zmrazit čas a Phoebe zas vidí do budoucnosti. Později do seriálu přišla i čtvrtá „nevlastní“ sestra Paige v podání Rose McGowan. A to poté, co tvůrci vyrazili Shannen Doherty a Prue nechali v seriálu zemřít. V Čarodějkách hostovala i Kaley Cuoco, kterou můžete vídat v Teorii velkého třesku na Prima Cool jako Penny.

Nejslavnější československá

Není možné opomenout ani Dívku na koštěti s půvabnou Petrou Černockou v roli čarodějnické poškolačky Saxány. Snímek z počátku 70. let stále disponuje slušnou zápletkou, porcí vtipů i legendární titulní písní, kterou nazpívala právě Černocká. Té bylo v době natáčení 22, ačkoliv filmová Saxána po svém rozkmotření s kouzelným světem zřejmě nastoupila do deváté třídy.

Mladá čarodějnice

Popularitu získala i Sabrina: Mladá čarodějnice. Ta žije v domě s dvěma pološílenými tetičkami, mluvícím kocourem a vyrovnává se skoro se vším, s čím se může teenegerka, která je „tak trochu mimo“, vyrovnávat. Mimochodem Sabrininin kocour se jmenuje Salem a délka jedné epizody je celkem krátká. Má pouze 22 minut. Seriál můžete sledovat na Prima Love.

Sběratele kostí uvidíte v úterý ve 21:20 na Prima love.

(-nov)

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.