Kráska ze Hry o trůny, Natalie Dormer, získala i Sherlocka Holmese!

Specialistka na osudové ženy – tato charakteristika se hodí na Natalii Dormer dokonale. Britská herečka, která příští měsíc oslaví své 32. narozeniny, září jako Irene Adler v Sherlock Holmes: Jak prosté.

A není divu – s rolemi velkých žen má bohaté zkušenosti. Seznamte se s dalšími velkými postavami její kariéry. Všechny zvládla skvěle.

V kůži Anny Boleynové

Je hezká, nebo podivná? O to se přeli fanoušci seriálu Tudorovci poté, co se objevila jako Anna Boleynová, pravděpodobně nejslavnější z šesti žen Jindřicha VIII. Ženu, kvůli které se Jindřich komplikovaně rozvedl a nakonec ji stejně poslal na popraviště, ztvárnila právě Natalie.

A velmi brzy diváky přesvědčila nejen o svém půvabu, ale i o hereckých schopnostech a velké porci charismatu. Ačkoliv její Anna přišla o hlavu už na konci druhé série, Natalii se právě skrze tuto postavu otevřely dveře k dalším významným rolím osudových žen. A mimochodem – skutečná Anna byla údajně také spíš netypicky než klasicky krásná.

Živá, mrtvá, Vyhaslá

Další role ženy s velkým Ž ji čekala v britské mysteriózní minisérii The Fades – Vyhaslí. Natalie zde hraje dívku Sarah se speciálními schopnostmi, která se snaží po boku podobně nadaných přátel zabránit zničení světa takzvanými Vyhaslými – dušemi, které po smrti nepřešly „na druhou stranu“.

A bloudí světem, nepozorovány většinou jeho obyvatel. Sama Sarah v podání Natalie se už v prvním dílu též stává duší, která nemůže dál, proti zlu však bojuje i posmrtně. A zároveň se trápí steskem po svém muži, který zůstal ve světě živých.

Zvláštní Hra o trůny

Fanoušci fantasy si Natalii Dormer užívají i v seriálu HBO Hra o trůny. Jako šlechtična Margaery Tyrell, „náhradní“ manželka krále „Joffreyho“, má zřejmě postranní úmysly a korunovaného psychopata si hezky omotává kolem prstu.

Co má v plánu její Irene Adler se Sherlockem? To rozlousknou už následující dva díly v závěru první série Sherlock Holmes: Jak prosté! A půjde o velké překvapení.

Perlička na závěr! Nejnověji na sebe sexy Britka upozornila během udílení SAG Awards Fashion svým punkovým účesem – má totiž vyholenou půlku hlavy. A ačkoliv se nejedná o osobní rozmar, ale nutnost kvůli roli filmařky Cressidy v aktuálně roztočeném blockbusteru Hunger Games: Mockingjay, Natalie si netradiční „sestřih“ velmi pochvaluje. Googlujte!

Sledujte na Prima love sérii Sherlocka Holmese: Jak prosté! Každou středu ve 20.15!

Šárka Novotná

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.