Kočky ovládají internet, poznejte Grumpyho

Je to jako mor. Vždycky, když musíte udělat tu nejnepříjemnější práci dne, odkládáte to. Slavný trojúhelník prokrastinace vypadá asi takto: nejdřív jdete zkontrolovat Facebook, pak ledničku a najednou sedíte už třetí hodinu na Youtube a sledujete ta nejroztomilejší videa s kočkami vůbec.

Svět internetu je naprosto nevyzpytatelný. Dnes se můžou stát dokonce i kočky celebritami. Chlupatí miláčci mají fanouškovské stránky na Facebooku, kam jejich páníčkové posílají denně fotky, jak se jejich mazlíčci zrovna mají. Co sežraly, co nesežraly, co provedly a koho doma (samozřejmě) nevítaly. Zdá se vám to šílené? Jedno je jisté, svoje fanoušky mají po celém světě a internetový byznys ve spolupráci s kočičími videi dost vydělává. Znáte však ty nejoblíbenější kočky internetu?

Grumpy cat

Neboli Mrzout. Grumpy cat získala svoji přezdívku podle věčně zamračeného úsměvu, který by se nezměnil ani ve chvíli, kdy by jí létali (ne)pečení holubi do pusy. Její pravé jméno je Tard, pochází z Arizony a je jí přes rok a půl. Na světě má miliony fanoušků. Tard ze svého handicapu – spodního předkusu – udělala devízu a podívejte se, jak to dopadlo. Miluje ji celý svět. Navíc je podle majitelky Grumpy cat naopak velice veselá kočka.

Grumpy cat a celebrity na MTV předávání cen. Foto: facebook.com

Kromě svého facebookového profilu, webové stránky a vlastního internetového obchodu se objevila i v televizních show a dokonce i v reklamě. Tard v minulém roce ovládla i Twitter. Každý den o ní padlo 3000 zmínek denně.

Fanoušky má Grumpy cat po celém světě a také se kvůli ní tvoří spoustu výtvorů, které opravdu stojí za to. Jen se podívejte:

Grumpy cat je prostě boží! Foto: Business Factory

Kromě spousty fotoparodií se při zobrazení tohoto vzteklého kocoura objevují i další umělecké klenoty. Aby ne, když přípravy na film jsou již v plném proudu. Foto: Business-Factory

Maru

Maru je kocour z Japonska. Foto: facebook.com

Pak je tady kocour Maru. Maru je trochu macatý, protože vyrůstá v menším bytě v Japonsku. A čím se tento kocour proslavil? Maru si dává výzvy. Maru se snaží dostat do jakékoliv sebemenší krabice, kterou objeví. I kdyby tam měl narvat jenom hlavu, bude šťastný. Narodil se v roce 2007 a už v roce 2013 byl označen za jednu z nejvíce diskutovaných celebrit internetu. Jeho videa v roce 2013 byla přehrána až 200milionkrát! V srpnu minulého roku mu páníček přivedl kamarádku, další kočku jménem Hana. Teď kralují internetu společně.

Plukovník Mňau

Na konci ledna nás zaskočila smutná zpráva, že Plukovník Mňau odešel do věčných lovišť. Plukovníkova sláva trvala necelé dva roky. A přitom jeho životní osud byl poměrně barvitý. Rozhodně se nenarodil do růžové budoucnosti, ale jeho panička si ho vyzvedla z útulku jako toho největšího chlupáče v celém ústavu.

Plukovník Mňau. Foto: facebook.com

Peršan Plukovník Mňau se narodil v roce 2011, měl obrovskou hřívu a trochu přísný výraz. Panička mu založila facebookový profil – tušila jeho vítězství na poli internetu. Možná se budete divit, ale nejdřív se nic moc s jeho slávou nedělo. Lajkovali ho pouze přátelé majitelky. Život se mu změnil v době, kdy se objevil na humoristické stránce Smrt a daně. Ze dne na den měl na facebookovém profilu skoro 10 000 přátel. Jeho slávu samozřejmě popsaly i ty největší a nejserióznější noviny. Plukovník Mňau se dočkal i svého pravidelného youtube kanálu, stejně jako navštívil několik televizních show.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.